Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Νoodles με λαχανικά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 11 Σεπτέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Φτιάχνουμε ρυζομακάρονα με λαχανικά, τα λεγόμενα τηγανητά μακαρόνια. Εύκολο και γρήγορo πιάτο, από την αγαπημένη ασιατική κουζίνα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •    250 γρ. νουντλς ρυζιού χωρίς αυγό ή 1 πακέτο
  •    1 σκ. Σκόρδο φετάκια
  •    2 αυγά χτυπημένα ελαφρά
  •    1 καρότο κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  •    Μισή κούπα μπαμπού σε λωρίδες ή κομμάτια λεπτά, αλλιώς βάλτε κολοκυθάκι χωρίς τους σπόρους κομμένο σε μπαστουνάκια και αυτό όπως και όλα τα λαχανικά μας.
  •    ½ κρεμμύδι φετάκια
  •    ½ πιπεριά πράσινη μπαστουνάκια
  •    1/2 πιπεριά κόκκινη μπαστουνάκια
  •    2 γεμάτες κ.σ. φύτρες φασολιών φρέσκες ή σε από βάζο
  •  λίγο Αλάτι & πιπέρι
  •    1½ κ.γλ. ζάχαρη
  •    2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  •    1-2 κ.γλ. σησαμέλαιο ασιατικό (σκουρόχρωμο)
  •    3 κ.σ. ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο ελληνικό ανοιχτόχρωμο
  •    Φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές ροδέλες
Οδηγίες
  1. Σε βραστό αλατισμένοω νερό που έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά, ρίχνουμε τα νουντλς για 4 λεπτά μέσα, ανακατεύουμε και σουρώνουμε, φροντίζουμε να έχουν μαλακώσει καλά. συμβουλευόμαστε και τις οδηγίες της συσκευασίας ανάλογα το μέγεθος του ρυζομακάρονου που επιλέξαμε.
  2. Στο γουόκ ή σε βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το αβγό και ανακατεύουμε καλά ( σαν στραπατσάδα).
  3. Ρίχνουμε το σκόρδο, στη συνέχεια τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα καρότα. Ύστερα προσθέτουμε το μπαμπού ή κολοκυθάκι. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε με προσοχή. Ρίχνουμε τη ζάχαρη , τη σόγια σος και ανακατεύουμε γρήγορα.
  4. Ρίχνουμε τα νουντλς και ανακατεύουμε συνέχεια και γρήγορα.
  5. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις φύτρες και το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε 2-3 φορές να δέσουν τα αρώματα.
  6. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε αμέσως.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Τα ρυζομακάρονα και όλα τα ασιατικά προϊόντα τα βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα. Υπάρχουν σε 2 είδη, με αυγά και χωρίς. Τα noodles με αυγά έχουν κιτρινωπό χρώμα, ενώ αυτά με χωρίς, έχουν άσπρο χρώμα. Τα ρυζομακάρονα τα βράζουμε στο χρόνο που γράφει πάνω το πακέτο.
  • Φαγητό που ετοιμάζεται σε περίπου 10 και τα λαχανικά μας πρέπει να είναι τραγανά και όχι πολυμαγειρεμένα.
  • Στη θέση της πράσινης πιπεριάς μπορείτε να βάλετε άλλο χρώμα.
  • Αν παραλείψετε τα αυγά, η συνταγή είναι νηστίσιμη.
  • Από τον Chef Δήμο Κουρογιάννη.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή

">