Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ντοματάκι γλυκό του κουταλιού

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2016
none
Περιγραφή

Κατακόκκινο, γλυκό με άρωμα αρμπαρόριζας στην καρδιά του καλοκαιριού!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλο ζαχαρη
  • 1 κιλό ντοματάκια
  • 2 ποτηρια νερο
  • 500 γρ μελι
  • χυμο απο μισο λεμονι
  • 2 βανιλιες
  • 3 φυλλα αρμπαροριζα
  • 10 καρφακια γαρυφαλλο
  • 1/2 κ.γλ. ξινο
  • μια κουπα ασβεστονερο (να σκεπαζονται τα ντοματακια)
Οδηγίες
  1. Καθαριζουμε με μαχαιρακι τα ντοματακια μας και οχι στο ζεστο νερο διοτι μετα λειωνουν
  2. τα βαζουμε 2 ωρες στο ασβεστονερο
  3. τα πλενουμε πολυ καλα
  4. τα αποβραζουμε ενα νερο
  5. τα πλενουμε πολυ καλα με κρυο νερο
  6. κανουμε ενα σταυρο μικρο με το μαχαιρακι στο κατω μερος της ντοματας
  7. σφιγγουμε με τα χερια μας τα ντοματακια ενα ενα να φυγουν ολα τα νερα και τα σπορια
  8. τα βαζουμε πανω σε πετσετα να στεγνωσουν
  9. βραζουμε το σιροπι 10 λεπτα απ την στιγμη που αρχιζει ο βρασμος
  10. ριχνουμε ενα ενα τα ντοματακια και ξαφριζουμε καλα τον πορτοκαλι αφρο που βγαζουν,πρεπει να ξαφρισουμε καλα για να εχει το σιροπι μας λαμπερο χρωμα
  11. προσθετουμε τα γαρυφαλλα και δενουμε το γλυκο
  12. οταν κοντευει να δεσει καλα, ριχνουμε το λεμονι, το ξινο, τις βανιλιες, την αρμπαροριζα και το μελι
  13. μολις δεσει κλεινουμε την εστια μας και αφηνουμε 24 ωρες
  14. εαν εχει αφησει νερο ξαναδενουμε μεχρι το επιθυμητο σημειο
  15. βαζουμε σε αποστηρωμενα βαζα
  16. καλη επιτυχια
Λίγα μυστικά ακόμα

κατ αυτο τον τροπο κανουμε γλυκο και το κιτρινο μικρο ντοματακι

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016
Αν κατάλαβα καλά, βγάζουμε τη φλούδα με το μαχαίρι. Και πια είναι η αναλογία στο ασβεστόνερο; ευχαριστώ
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2016
Πόσα ντοματάκια χρειάζονται;
Σχόλιο από BarBarBar , Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2016
καθαριζουμε τα ντοματακια με το μαχαιρακι και τα βαζουμε στο ασβεστονερο ωστε να σκεπαστουν και ανακατευουμε ανα τακτα διαστηματα,τα ντοματακια πρεπει να ειναι ενα κιλο συμφωνα με τα αλλα υλικα που σας εδωσα
Μεταφορά στην κορυφή