Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

545-sykwti1.jpg
Συκώτι Βενετσιάνικο


Παγωτό μήλο
recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Κυριακή, 29 Ιούλιος 2012
none
Περιγραφή

Ένα παγωτό γι αυτούς που αγαπάνε τα μήλα και όχι μόνο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κούπες πολτό μήλου.
  • 1 κούπα ζάχαρη.
  • 1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού.
  • 1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού.
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού χυμό πορτοκαλιού.
  • 700 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.
  • 3 μήλα σε φέτες χοντρές κομμένα,
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
  • Λίγη κανέλα.
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε τον πολτό με την ζάχαρη τα ξύσματα των φρούτων και τον χυμό. Αφήνουμε το μείγμα να μείνει 10 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  2. Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη. Σε μια ώρα ,μόλις αρχίσει να παγώνει, το βγάζουμε, και το χτυπάμε με σύρμα ,στην συνέχεια το βάζουμε σε φόρμα,και αφήνουμε να παγώσει εντελώς.
  3. Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι την ζάχαρη (4 κουταλιές) λίγη κανέλα και 1 ποτήρι νερό ,προσθέτουμε τις φέτες των μήλων και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λυώσουν).
  4. Ξεφορμάρουμε το παγωτό μας βυθίζοντας λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και το φέρνουμε τούμπα σε πιατέλα. Γαρνίρουμε την πιατέλα με τα μήλα(που κρυώσαμε) και από πάνω ρίχνουμε το χυμό των μήλων από το τηγάνι, αν πρόκειται να το σερβίρουμε αμέσως. Αν όχι κρατάμε τις φέτες των μήλων και το ζουμί, εκτός κατάψυξης και σερβίρουμε με αυτά τις μερίδες παγωτού μας.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή