Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:36
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:35
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Athina P 23.4.2017 19:27
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 22.4.2017 22:13
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Greekfood 22.4.2017 19:01
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 16.2.2015 13:41
TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 16.2.2015 13:39
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Παγωτό μήλο

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 29 Ιούλιος 2012
none
Περιγραφή

Ένα παγωτό γι αυτούς που αγαπάνε τα μήλα και όχι μόνο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κούπες πολτό μήλου.
  • 1 κούπα ζάχαρη.
  • 1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού.
  • 1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού.
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού χυμό πορτοκαλιού.
  • 700 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.
  • 3 μήλα σε φέτες χοντρές κομμένα,
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
  • Λίγη κανέλα.
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε τον πολτό με την ζάχαρη τα ξύσματα των φρούτων και τον χυμό. Αφήνουμε το μείγμα να μείνει 10 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  2. Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη. Σε μια ώρα ,μόλις αρχίσει να παγώνει, το βγάζουμε, και το χτυπάμε με σύρμα ,στην συνέχεια το βάζουμε σε φόρμα,και αφήνουμε να παγώσει εντελώς.
  3. Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι την ζάχαρη (4 κουταλιές) λίγη κανέλα και 1 ποτήρι νερό ,προσθέτουμε τις φέτες των μήλων και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λυώσουν).
  4. Ξεφορμάρουμε το παγωτό μας βυθίζοντας λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και το φέρνουμε τούμπα σε πιατέλα. Γαρνίρουμε την πιατέλα με τα μήλα(που κρυώσαμε) και από πάνω ρίχνουμε το χυμό των μήλων από το τηγάνι, αν πρόκειται να το σερβίρουμε αμέσως. Αν όχι κρατάμε τις φέτες των μήλων και το ζουμί, εκτός κατάψυξης και σερβίρουμε με αυτά τις μερίδες παγωτού μας.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή

">