Παρφέ με Στόλεν ή Lebkuchen
Για το σιρόπι
- 125 ζάχαρη
- 120 νερό
Για το παρφέ
- 5 κρόκους
- 500 γρ κρέμα γάλακτος
- 300 γρ Στόλεν τριμμένο και ραντισμένο με ρούμι ,
- Αν θελουμε ρίχνουμε και κομμενη σοκολατα μεσα στο Στόλεν ή κομμένα Lebkuchen
- 2 βανίλιες
- Χτυπαμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την βαζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε τους κρόκους στο μιξερ .
- Βαζουμε το νερό με την ζαχαρη να βράσει για 3 λεπτα.
- Αποσύρουμε απο την φωτιά και το ρίχνουμε στους κροκους χτυπώντας πάντα με το μιξερ μεχρι να φουσκώσει και ασπρισει , ρίχνουμε μεσα το τριμμενο Στόλεν η τα κομμένα Lebkuchen. Ανακατεύουμε Καλα και ενσωματώνουμε την σαντιγι , ανακατεύοντας με μια πλαστική κουτάλα.
- Βαζουμε μεσα στην φόρμα μας μεμβράνη και ρίχνουμε το μείγμα μεσα. Το σκεπαζουμε και το βαζουμε στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα η για 10 ώρες.
- Πριν το σερβιρουμε αφήνουμε λιγο για 4 λεπτα και σερβιρουμε.