Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πατάτες... σαν τηγανητές
recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πατάτες φούρνου που είναι τόσο νόστιμες όσο και οι τηγανητές, αλλά πολύ πιο υγιεινές!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κιλά πατάτες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Δεντρολίβανο φρέσκο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λαδόκολλα
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο  στους 200ο αέρα, μαζί  με το ταψί του φούρνου το ρηχό μέσα.
  2. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες μας και τις κόβουμε όπως τις τηγανητές.
  3. Στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας να μην υπάρχουν υγρά.
  4. Στο σουρωτήρι βάζουμε τις πατάτες, το αλάτι, το δεντρολίβανο, τα λάδι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Όταν ο φούρνος είναι έτοιμος, τότε βγάζουμε το ταψί και βάζουμε τη λαδόκολλα που έχουμε κόψει στο μέγεθος του ταψιού και επάνω ρίχνουμε τις πατάτες μας.
  6. Τις απλώνουμε καλά στο ταψί, και αφήνουμε να ψηθούν 30-40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  7. Ενδιάμεσα , αν θέλουμε τις ανακατεύουμε μέσα στο ταψί, όπως είναι.
  8. Μπορούμε να τις σερβίρουμε σαν συνοδευτικό.


Λίγα μυστικά ακόμα
  • Επίσης μπορούμε να τις περιχύσουμε όταν βγουν από το φούρνο, και με τριμμένη παρμεζάνη ή κεφαλοτύρι!
  • Επίσης μια μαγιονέζα τις συνοδεύει μια χαρά!
  • Μπορείτε να βάλετε και διαφορετικά μυρωδικά ξερά. Εγώ αγαπώ πολύ το δεντρολίβανο στις πατάτες μου.
  • Μπορείτε να μη βάλετε μυρωδικό!
  • Το ζέσταμα του ταψιού βοηθά να ψηθούν και από κάτω καλύτερα, αλλά και συντομότερα.
  • Το ταψί να μπει στη μέση του φούρνου.

Πατάτες με δεντρολίβανο

Πατατούλες στο φούρνο με δεντρολίβανο

Σχόλια
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2011
Δεν άντεξα,και τις έφτιαξα σήμερα κιόλας! Απίθανες! απο σήμερα καταργώ το τηγάνι!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2011
Και καλά θα κάνεις, Τζένη, κι εγώ με αυτές τις συνταγές για πατάτες, που έχω δώσει, έχω καταργήσει το τηγάνι χρόνια τώρα!!!!!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αχ τι μου κανετε!!!!!!μμμ!!!!!!θελω και εγω!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο Ηλιάννα!!και με το τυράκι απάνω είναι τέλειες,έχω φάει στην αδερφή μου!
Να φτιάχνω πατάτες με βλέπω πάλι αύριο!!!
Σχόλιο από sofouleli , Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος 2011
Kι εγώ τις κάνω αλλα δεν ξερω γιατι και τι κάνω ... οι πατάτες μου κολάνε στο χαρτί κουζίνας και δεν ξεκολάνε ευκολα οι μισες μένουν πανω σ αυτό . Μήπως μπορείτε να μου πείτε τι κάνω λάθος; Αυτό που δέν κάνω είναι να προθερμάνω το ταψί αυτό είναι;
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος 2011
Να προθερμαίνεις καλά το φούρνο και να σκουπίζεις πολύ καλά τις πατάτες πριν βάλεις το λάδι.
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 24 Σεπτέμβριος 2011
Μπράβο Ηλιάννα!!πολύ νόστιμες,έβαλα δενδρολίβανο που δίνει έξτρα γεύση!!!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ καλές!!!
Μεταφορά στην κορυφή