Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:36
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:35
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Athina P 23.4.2017 19:27
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 22.4.2017 22:13
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Greekfood 22.4.2017 19:01
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 16.2.2015 13:41
TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 16.2.2015 13:39
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3267-mhlanormandias.jpg
Κομπόστα Νορμανδίας



Πατατούλες στο φούρνο με δεντρολίβανο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 28 Δεκέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μικρές πατάτες βρασμένες ολόκληρες με τη φλούδα και  ψημένες στο φούρνο, στολίζουν θαυμάσια τον μπουφέ μας και συνοδεύουν τα κρέατά μας ψητά ή μαγειρευτά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1,5 κιλό πατατούλες μικρές, όσο  είναι δυνατόν μικρότερες
  • 3-4 κ.σ. λάδι
  • Μικρά κομματάκια φρέσκου δεντρολίβανου
  • αλάτι
Οδηγίες




  1. Βάζουμε τις πατάτες σε λεκάνη με χλιαρό νερό και τις αφήνουμε για μισή ώρα να  μουλιάσουν. Μετά τις τρίβουμε καλά με το σφουγγάρι που πλένουμε τα πιάτα, για να φύγουν τα χώματα και να καθαρίσουν καλά. Δεν τις καθαρίζουμε.
  2. Βάζουμε τις πατάτες με αλατισμένο νερό στη φωτιά και τις βράζουμε 10 με 15 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν.
  3. Τις στραγγίζουμε κα τις κρυώνουμε για λίγο.
  4. Παίρνουμε την κάθε μια βρασμένη πατάτα και την πιέζουμε με προσοχή με ένα ποτηράκι σφηνάκι στο κέντρο, ώστε να σχηματιστεί ένα βαθούλωμα. Προσέχουμε να μη μας λιώσουν οι πατάτες.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τις πατάτες μας στη σειρά. Σε κάθε μια πατατούλα βάζουμε λίγο λάδι και ένα κλαδάκι μικρό δεντρολίβανο.
  6. Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για μισή ώρα με ¾ της ώρας να ροδίσουν λίγο.
  7. Συνοδεύουμε τα κρέατά μας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Συνταγή από το σαίτ bbcgoodfood

Σχόλια
Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 30 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σουπερ συνοδευτικο,νοστιμο,υγιεινο.Πολλες φορες που τις εχω κανει δεν τις εβρασα πρωτα ,μονο τις εψησα,απλα θελουν περισσοτερη ωρα στο φουρνο.
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 30 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Λαχταριστές πατατούλες που μοσχομυρίζουν από το δεντρολίβανο! Πολύ όμορφο συνοδευτικό!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 30 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολλυ λαχταριστες Ηλιαννα μου !!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 21 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αρωματικότατες και γευστικότατες οι πατατούλες σου Ηλιάννα!!!Εύγε!!!
Μεταφορά στην κορυφή

">