Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πορτοκαλόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 01 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 13 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα ανάλαφρο, ευωδιαστό και σιροπιαστό γλυκό.

Συστατικά
  • 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού ή κρούστας
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 φάκελο μπέικιν
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1 γιαούρτι
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • Για το σιρόπι
  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • ξύσμα 1 με 2 πορτοκαλιών (όχι το άσπρο)
Οδηγίες

  1. Σε μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά για την αραιή κρέμα εκτός του φύλλου, με το σύρμα να γίνουν ένα μείγμα.
  2. Παίρνω ένα ένα το φύλλο και το κομματιάζω με το χέρι σε τρία μέρη, το καθένα κομμάτι το τσαλακώνω με το χέρι και το βάζω στο αραιό μείγμα της κρέμας.
  3. Το ίδιο κάνω με το καθένα φύλλο.
  4. Όλο αυτό το μείγμα κρέμας – φύλλων το ρίχνω σε βουτυρωμένο πυρέξ και το στρώνω ομοιόμορφα.
  5. Τοποθετώ το πυρέξ στην κάτω θέση του φούρνου.
  6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για μισή ώρα περίπου ή και παραπάνω, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας.
  7. Κάνουμε έλεγχο αν έχει ψηθεί με το μαχαίρι, που αν βγαίνει καθαρό τότε είναι ψημένη. Επίσης κάνουμε έλεγχο και στο κάτω μέρος της πίτας μας να δούμε αν είναι ψημένη.
  8. Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε κομμάτια.
  9. Φτιάχνω το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 10 λεπτά περίπου και όπως είναι ζεστό, περιχύνω την κρύα πίτα.
  10. Αφήνω να τραβήξει το σιρόπι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Ψάχνοντας στο ίντερνετ το βρήκα σε 2 βασικές εκδοχές, παρόλο που οι συνταγές γι αυτό ήταν αρκετές.

Η μια ήταν με αλεύρι και πορτοκαλάδα, η δεύτερη ήταν με φύλλο κρούστας και αραιή κρέμα.

Εμένα μου πέτυχε και έγινε ξεροψημένη και ευωδιαστή εξ αιτίας του ξύσματος του πορτοκαλιού αντί της πορτοκαλάδας!

Σχόλια
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Σάββατο, 25 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εξαιρετική !!Αυτό το γλυκό το φτιάχνω κι εγώ με κάποιες διαφορές.Ο δικός σου τρόπος μου φάνηκε ευκολότερος και το αποτέλεσμα εξίσου καταπληκτικό.
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 29 Ιούλιος 2009
Η φωτογραφία είναι της Αλεξάντρας!!!!
Σχόλιο από bhsaria58 , Πέμπτη, 30 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Kαταπληκτική!!!!!!!!την έφτιαξα χθές και τρελάθηκαν ,δεν ξέρω αν προλάβω ταπόγευμα κανένα κομμάτι για να το φωτογραφίσω.......105 σκούφους απο μένα
Σχόλιο από Βαλεντίνη , Πέμπτη, 27 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Hlianna τα θερμά μου συγχαρητήρια. Η συνταγή σου καταπληκτική. Μόλις τώρα έφτιαξα την πορτοκαλόπιτα και μοσχοβόλησε όλο το σπίτι. Καλά εεεε και από γεύση σκίζει!!!! Το σιροπάκι δεν έχει 10 λεπτά που το έριξα και δεν είχαμε καν την υπομονή να περιμένουμε να το ρουφήξει η πίτα. Ήδη λείπουν 3 κομμάτια.... Αυτό τα λέει όλα :-)
Σχόλιο από marianta , Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι να πω γι αυτή τη συνταγή Ηλιάννα μου; Όταν τη φτιάχνω εξαφανίζεται στην κυριολεξία.
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2009
Η φωτογραφία είναι από τη Marianta, που έχει την ίδια συνταγή!

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από marilou , Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίο γλυκό.Χρησιμοποίησα λιγώτερη ζάχαρη,έβαλα σησαμέλαιο και στο σιρόπι πρόσθεσα 1 ξυλάκι κανέλλα και λίγο γαρύφαλο.Από πάνω έριξα χοντροκομμένο καρύδι.
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 31 Ιανουάριος 2010
Η φωτογραφία από τη Μάρα, πού έφτιαξε τη συνταγή.




Σχόλιο από bhsaria58 , Παρασκευή, 12 Μάρτιος 2010
Aυτή την υπέροχη πορτοκαλόπιττα μπορούμε Ηλιάννα να τη κάνουμε νηστίσιμη αντικαθιστόντας τ'αυγά και το γιαούρτι με ενα φάκελο ακόμη μπέικιν,και 1/2 φλυτσάνι χυμό πορτοκαλιού ?????.....
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 12 Μάρτιος 2010
Βησαρία, δεν νομίζω να γίνεται να αφαιρεθούν τα αυγά και το γιαούρτι, γιατί δε θα φουσκώσει η πίτα και δε θα γίνει αφράτη. Μην το επιχειρήσεις.
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 26 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αυτη την μοσχομυριστη πορτοκαλοπιτα μπορω να την φτιαξω με σπιτικο φυλλο?ειναι πολυ καλη!!!
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 26 Οκτώβριος 2010
Έχω μια επιφύλαξη για το σπιτικό φύλλο,Χρύσα, φοβάμαι μήπως σου λασπιάσει και δεν ψηθεί όπως πρέπει μέσα.
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 26 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
καλως ,και γω ετσι το σκεφτηκα,ειπα ομως να ρωτησω για το καλυτερο αποτελεσμα.Ειναι και ευκολη,και σιροπιαστη,οτι πρεπει!
Σχόλιο από bhsaria58 , Τετάρτη, 27 Οκτώβριος 2010
Xρύσα μου επειδή την έχω κάνει πολλές φορές,θα σου πω ότι δεν μπορείς με σπιτικό φύλλο γιατί δεν ψήνεται και λασπώνει ενώ με φύλλο βηρυτού γίνεται ακόμη καλύτερο και απο το κρούστας.
Δοκίμασέ τη και θα ξετρελαθής!!!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 28 Οκτώβριος 2010
Η φωτογραφία από τη Χρύσα, που έφτιαξε τη συνταγή.


Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 28 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αξια, να την προσθεσετε στα αγαπημενα σας!ευοδιαστη,χορταστικη,ευκολη,γλυκισμα για ολες τις ωρες!
Σχόλιο από soulli , Πέμπτη, 03 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι να πώ γι'αυτό το γλυκό?Όχι 5 αλλά όλα τα σκουφάκια του κόσμου θα έβαζα!!
Τόσο νόστιμο,τόσο αρωματικό.τόσο γευστικό
και προπάντων τόσο εύκολο!!
Ηλιάννα ακολούθησα πιστά τις οδηγίες και για άλλη μια φορά στέφθηκε με επιτυχία!!
Όχι μόνο στα αγαπημένα μου θα την προσθέσω αλλά θα μπεί και στο εβδομαδιαίο μενού μου!!
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 12 Φεβρουάριος 2011
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 22 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλεια Ηλιάννα!!!!!!!!!σε ευχαριστούμε για την τόσο εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!!!!!!!!
Σχόλιο από kathrin , Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καλημέρα!την έκανα και είναι υπέροχη.απλά θα ήθελα να ρωτήσω αν το σιρόπι το βράζουμε συνολικά 10 λεπτά ή αν απο την στιγμή που αρχίζει να βράζει μετράμε τα 10 λεπτά.επίσης πόσο χρόνο στο περίπου χρειάζεται για να ρουφήξει η πίτα το σιρόπι?δεν έχω ξανακάνει σιρόπι και δεν ξέρω αν το έκανα σωστά:)
Μεταφορά στην κορυφή