Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 16.2.2015 13:41
TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 16.2.2015 13:39
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

380-tourtafraoula1111.jpg
Tούρτα φράουλας



Ψωμάκια για Hamburger

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 05 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Yπέροχα σπιτικά ψωμάκια για να φτιάχνουμε τα δικά μας Χάμπουργερ!!!!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες

  • 500 γρ αλεύρι γιά όλες τίς χρήσεις
  • 240 ml γάλα, ζεστό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ βούτυρο μαλακό
  • 1 αυγό
  • 1 μαγιά φρέσκα 40 γρ η 1 κ,σ ξερή μαγιά
  •  ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά στο γάλα και αφήνουμε γία  λίγα λεπτά. περίπου 5 .
  2. Βάζουμε τό Αλεύρι, το βούτυρο, το αβγό και το αλάτι σε ένα μπολ. τού μίξερ. Ρίχνουμε καί τό γάλα πού είναι ή μαγιά μέσα, ζυμώνουμε πολύ καλά τη ζύμη.
  3.  Καλύψτε το μπολ με ένα πανί και αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα σε ζεστό  μέρος,
  4. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε τη ζύμη πάλι πολύ καλά  και για τουλάχιστον 10 λεπτά στο μίξερ καλύτερα για να μην κουράζουμε τά χέρια μας
  5. Μετά  χωρίζουμε  σε 12 κομμάτια. Κάθε κομμάτι τό πλάθουμε σε μια μπάλα. Όχι ανάμεσα στις παλάμες μας, ο αντίχειρας θα είναι πάντα επάνω στην ζύμη και θα  την σπρώχνει προς τα μέσα.
  6. Δύο ταψιά τής κουζινας βάζουμε  λαδόκολλα και να τοποθετηθείτε εκεί 6 μπάλες σε ένα ταψί τίς πιέζουμε μέ τήν παλάμη μας νά έχουμε  περίπου 1 εκατοστό πάχος, τά βρέχουμε λίγο καί πασπαλίζουμε μέ σουσάμι. τά σκεπάζουμε μέ μία καθαρή πετσετα καί αφήνουμε σέ ζεστό μέρος γιά 45 λεπτά νά φουσκώσουν
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C αέρα  για περίπου 15 λεπτά, αφήστε να κρυώσουν, τά γεμίζουμε μέ ότι υλικά έχουμε, αγγουράκια  κρεμμύδια, πατατούλες τηγανιτές και βέβαια  μπιφτέκι.
  8. Μπορούμε  τά ψωμάκια να τά βάλουμε στή κατάψυξη καί να τα έχουμε  όταν  τα χρειαστούμε!


Λίγα μυστικά ακόμα
Βλέπετε το βίντεο που σας έβαλα, μόνο έτσι κάνουμε ωραία αφράτα ψωμάκια, αυτή την τεχνική την λένε εδω τρόχισμα
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 09 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πόσο υπέροχα γίνονται και πόσο αναλυτικά μας τα δίνεις!!!!!
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 09 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Γεια σου Μπιανκα με τις τεχνικες σου!!!!!αυτο θα πει μαστορισσα!!!
σιγουρα θα το κανω,χιλια σκουφακια .
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 09 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια!! Αφράτα και λαχταριστά!! Ποιος να αντισταθεί;
Σχόλιο από LARA LO , Τετάρτη, 09 Φεβρουάριος 2011
Ό,τι χρειαζόμουν!Τα παιδιά μου τρώνε ακόμα και τη σαλάτα σε τέτοια ψωμάκια.Πολύ χρήσιμη συνταγή...Μπράβο σου!Πάρε κι από μένα λίγα σκουφάκια...10 ας πούμε!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 10 Φεβρουάριος 2011
Και σκέτα τρώγονται αυτά! πεντάμορφα φαίνονται!και σίγουρα και πεντανόστιμα!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 13 Μάρτιος 2011
H φωτογραφία από τη Βησαρία που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλιο από peristeri , Δευτέρα, 25 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εχω δοκιμάσει πολλές συνταγες για ψωμάκια αλλά αυτή απλά ειναι θ ε ι κ ή !!!!!!!!!!χίλια μπράβο και σκουφάκια!!!!!
Σχόλιο από georgia2783 , Τετάρτη, 07 Μάρτιος 2012
Τα εφτιαξα και γωωω!!!!!!!!Τα Ψωμακια της Λιανας!!Ειναι υπερωχα,και αφρατα..θα ηταν ακωμα πιω αφρατα αν η ωρα με αφηνε,να τα αφησω να σουσκωσουν!!Αλλα την επωμενη θα τα αρχησω 2 ωρες νορητερα,το υποσχωμαι!Μπραβω Λιανα,που μα δινεις,ωραιες συνταγες!Απω μενα 1000,ας μην φουσκωσαν και τοσω!!!!!!χαχαχαχ (Η κορη μου ειπε,χαχχαχα για να τα φας,χρειαζεται,μασελα γαιδαρου...φανταζουμε να ηταν και πιο φουσκομενα,θα θελαμαι κανενα κορκοδηλο!!!!!!!χαχαχχαχα
Σχόλιο από goggoula , Τετάρτη, 25 Ιούλιος 2012
όταν λες ότι μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη, εννοείς αφού τα έχουμε ψήσει ή νωρίτερα;
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 26 Ιούλιος 2012
Ναι !!! Πρώτα τα ψυνουμε και μετα στην κατάψυξη
Σχόλιο από goggoula , Σάββατο, 28 Ιούλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τα έφτιαξα σήμερα!!! Είναι τέλεια!! Αφράτα και πεντανόστιμα!!
Μεταφορά στην κορυφή

">