Ρεβανί με αμύγδαλα
- 4 αυγά.
- 1 μεγάλο ποτήρι του νερού ζάχαρη.
- 4/5 του ποτηριού αλεύρι.
- 2 ποτήρια νερού ινδοκάρυδο.
- 1 μπαίκιν.
- 150 γραμμάρια κοπανισμένα αμύγδαλα με το φλούδι τους.
- 1 ποτήρι κρασιού λιωμένο βούτυρο φρέσκο.
- 1 ποτήρι του κρασιού γάλα.
- Μια χούφτα αμύγδαλα φιλέ.
Για το σιρόπι:
- 1 και 3/4 ποτηριού ζάχαρη,
- 1 και 3/4 ποτηριού νερό.
- Μια κουταλιά σούπας κονιάκ.
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπείκιν, το ινδοκάρυδο, το βούτυρο, το γάλα. Το δουλεύουμε καλά και προς το τέλος προσθέτουμε και τα αμύγδαλα.
- Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 30-32 νούμερο,και το ψήνουμε35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Εν τω μεταξύ βράζουμε τα υλικά του σιροπιού για 5 λεπτά και περιχύνουμε το ρεβανί κουταλιά-κουταλιά σιγά-σιγά.
- Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και ξαναβάζουμε το ρεβανί στο φούρνο για 5 λεπτά.