Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1196-1196-.jpg
Πασχαλίτσα γεμιστή



Σαλάτα Ρόκα - Παρμεζάνα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 24 Αύγουστος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια πολύ νόστιμη και υγιεινή σαλάτα που έχει γίνει μόδα.

Συστατικά
  • Ρόκα άγρια ή καλλιεργημένη
  • Παρμεζάνα σε φλούδες
  • Λίγες λιαστές ντομάτες στο λάδι, σε μικρά κομμάτια
  • Μερικά κρουτόν

Σάλτσα

  • 3 κ.σ. Λάδι
  • 1 κ.σ. Βαλσάμικο ξύδι
  • Μισό κ.γλ. μέλι
  • 1 κ.σ. νερό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για στόλισμα μπαλσάμικο γκλέιζ (προαιρ.)
Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τη ρόκα. Κόβουμε τα φύλλα με το χέρι σε κομμάτια και  τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
  2. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τις φλούδες παρμεζάνας.
  3. Φτιάχνουμε τη σάλτσα και τελευταία στιγμή πριν σερβίρουμε, τη ρίχνουμε στη σαλάτα μας, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα κρουτόν  και σερβίρουμε. Στολίζουμε αν θέλουμε, με μπαλσάμικο γκλέιζ.
  4. Τα κρουτόν τα φτιάχνουμε με ψωμί του τοστ κομμένο σε κυβάκια,  ραντισμένο με λίγο λάδι και ελάχιστο ξερό σκορδο και ψημένα στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να γίνουν τραγανά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Τα υλικά κατά βούληση.
Την παρμεζάνα σε φλούδες θα τη κάνουμε με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ο συνδυασμός φρεσκάδας και πικάντικης γεύσης είναι η επιτυχία αυτής της σαλάτας που τόσο μας αρέσει!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2011
Τι είναι το μπαλσάμικο γκλέιζ;
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2011
Συμπυκνωμένο μπαλσάμικο που γλυκίζει και διακοσμεί παράλληλα.
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ νόστιμη πρέπει να είναι αυτή η σαλάτα!!!Υπέροχα υλικά,μπράβο!!!
Μεταφορά στην κορυφή