Σοκολατένια μπισκοτάκια με Ξηρούς καρπούς
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 800 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γραμ. βούτυρο φρέσκο
- 250 γραμ. ζάχαρη άχνη
- 3 αυγά
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κουβερτούρα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
- 3 κ.σ. κακάο
- 1 φλ. τσαγιού φουντούκια χοντροαλεσμένα
- 50 γραμ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. τσαγιού αμύγδαλο φιλέ
Οδηγίες
- Βάζω όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ εκτός από το αλεύρι και τους ξηρούς καρπούς
- Χτυπώ σε χαμηλή ταχύτητα για 10 λεπτά
- Τώρα προσθέτω τα φουντούκια και το αμύγδαλο, συνεχίζω το χτύπημα για 3 λεπτά, στη συνέχεια το αλεύρι, χτυπώ ακόμη 3 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά.
- Βάζω το μίγμα στο ψυγείο να σταθεί για 1 ώρα.
- Πλάθω τα μπισκοτάκια σαν μικρές πιτούλες και τα πατώ με την παλάμη ή απλώνω το μίγμα στον πάγκο και κόβω με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα
- Απλώνω λαδόκολλα σε ταψί.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά
- Προσέξτε μη σας καούν γιατί πικρίζει η σοκολάτα και χάνουν σε γεύση
Σχόλια
Διαχρονική αγαπημένη νοστιμιά!
Θαυμάσια λιχουδιά!!!
Ωραιότατος σοκολατένιος πειρασμός Χρύσα μου που αξίζει πολλά σκουφάκια!