Σοκολατόπιτα από το Sofouleli
- 300 γρ. σοκολάτα υγείας
- 200 γρ. σοκολάτα λακτα
- 160 γρ. βούτυρο
- 6 αβγά
- Βανίλια
- 1 φλυτζάνι αλεύρι απ
- 3/4 φλ.ζάχαρη
- 250 γρ κρέμα γάλακτος
ΣΙΡΟΠΙ
- 1 φλ. μέτρια ζάχαρη
- 1 φλ. Νερό
- 1 κ.σ κονιάκ
- Λιώνουμε τα 200 γρ. κουβερτούρα, στο μικροκυμάτων ( στο ξεπάγωμα), και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσουν μαζί και τα δυό.
- Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε μαρέγκα, και τους κρόκους τους χτυπάμε με τή ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ.
- Στο τάπερ ανακατεύουμε το μείγμα σοκολάτας και αλεύρι με μιά μεγάλη κουτάλα καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε.
- Το αδειάζουμε σ΄ενα μικρό ταψί βουτυρωμένο και τό ψήνουμε σχεδόν 17-20 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο, στους 180 β. στον αέρα.
- Όταν κρυώσει καλά, ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι ,αφού κάνουμε με μια οδοντογλυφίδα τρυπούλες .
- Σ΄ ένα μπόλ αδειάζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα να λιώσει με τον ίδιο τρόπο και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας. Αδειάζουμε το μείγμα στο παντεσπάνι .Το χάράζουμε σε κομμάτια και όταν το σερβίρουμε βάζουμε το κομμάτι λίγο στο μικροκυμάτων να λιώσει λίγο η σοκολάτα .
- Μπορούμε να το σερβίρουμε και με παγωτό.
Είναι πολύ εύκολο γλυκό θέλει μόνο λίγο μεράκι και υπομονή.
Παρόμοιες συνταγές:
Εύκολη σοκολατόπιτα
Η φωτό είναι λαχταριστή, όπως και η συνταγή!