Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σοκολατόπιτα νηστίσιμη

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 27 Απρίλιος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πολύ νόστιμη και μυρωδάτη σοκολατόπιτα με πορτοκάλι και καρύδια.

Συστατικά
  • 2 και ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • ¾ φλ. καρυδόψιχα ψιλοτριμμένη
  • 2/3 φλ. Κακάο κοσκινισμένο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. κανέλλα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ελάχιστο γαρύφαλλο
  • 1 βανίλια
  • 1/3 φλ. Αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
  • 2 κ. σούπας ξύδι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 και ½ φλ. χυμό πορτοκάλι φρέσκο
  • 1 κ.γ. σόδα φαγητού

Γλάσο

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. νερό
  • 2 κ. σούπας κονιάκ ή ρούμι
  • 1 κ.γλ. αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά εκτός από τη ζάχαρη και τη σόδα.
  2. Στο μίξερ βάζουμε το λάδι, το ξύδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 1 λεπτό , να λιώσει η ζάχαρη. Αυτή η δουλειά μπορεί να γίνει χωρίς μίξερ.
  3. Στη συνέχεια ρίχνω στο μπολ του μίξερ τα στεγνά υλικά και κάνω ένα απλό ανακάτεμα, 1 λεπτό.
  4. Σε ταψάκι 28αρι ή σε πυρέξ, βάζουμε στο πάτο λαδόκολλα , το λαδώνουμε και ρίχνουμε τον χυλό μας μέσα.
  5. Ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 55- 60 λεπτά περίπου αν θέλουμε να είναι μέσα υγρό ή για 70 λεπτά αν θέλουμε να έχει τη μορφή κέικ. Το βάζουμε στην Πρώτη θέση από κάτω στο φούρνο μας.
  6. Κατά τη διάρκεια ψησίματος του γλυκού, φτιάχνουμε το γλάσο. Ζεσταίνουμε καλά το νερό χωρίς να το βράσουμε και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σε κομμάτια. Την ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης ώστε να λιώσει τελείως, ρίχνουμε το λάδι και μετά ρίχνουμε το κονιάκ ή ρούμι, ανακατεύουμε με τη σπάτουλα και το αφήνουμε να περιμένει.
  7. Όταν βγάλουμε το γλυκό μας από το φούρνο, το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και στη συνέχεια το περιχύνουμε με το ζεστό γλάσο.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να κρατήσουμε λίγο γλάσο και όταν θέλουμε να σερβίρουμε το κέικ μας, ζεσταίνουμε ελάχιστα το γλάσο στο φούρνο μικροκυμάτων ώστε να αραιώσει πάλι και περιχύνουμε το κάθε κομμάτι με επιπλέον γλάσο που θα τρέχει στο σερβιρισμένο μας κομμάτι!

Τρώγεται ζεστή ή κρύα.

Το φλιτζάνι μέτρησης θα είναι αυτό της κούπας του νες καφέ (μεγάλη).

Η συνταγή από bostanistas.gr

Αν βάλετε μεγαλύτερο ταψί ή πυρέξ, μειώστε αρκετά το χρόνο ψησίματος. Εγώ σε μεγαλύτερο πυρέξ,  έψησα  για 30-35 λεπτά.

Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 30 Απρίλιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αχ Ηλιαννα αχ!!τι ωραιο γλυκο ειναι αυτο;!!!!!!!
μπραβο !!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 02 Μάιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ όμορφη η σοκολατόπιτα Ηλιάννα,και σούπερ το σοκολατένιο γλάσο!!
Σχόλιο από july88 , Τρίτη, 14 Μάιος 2013
Μια ερωτησούλα...το ψήνουμε δηλ. στις αντιστάσεις?
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 14 Μάιος 2013
Όταν δεν αναγράφεται κάτι άλλο, τότε ψήνουμε στις αντιστάσεις. Εγώ σπάνια χρησιμοποιώ τον αέρα, και όταν τον χρησιμοποιώ, το γράφω. Καλή επιτυχία!
Μεταφορά στην κορυφή