Σπαγγέτι με γκοργκοντζόλα και σπανάκι
400 γρ . μακαρόνια παπαρδέλες ή άλλα μακαρόνια
250 γρ . σπανάκι φρέσκο η κατεψυγμένο
200 γρ . μανιτάρια φρέσκα σε φέτες κομμένα
1 πιπέρια κόκκινη σε κύβους κομμένη
2 σκελίδες σκόρδο σε καβάκια κομμένο
1 κρεμμύδι σε καβάκια κομμένο
1 τσιλι σε ροδέλες κομμένο
300 ml . ζωμό από λαχανικά
πιπέρι
200 γρ . κρέμα γάλακτος
1 κ , σ . λάδι
150 γρ γκοργκοντζολα τυρί σε κομματάκια κομμένο
25 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- Βράζουμε τα μακαρόνια με τις οδηγίες που γράφουν . Καθαρίζουμε το σπανάκι .
- Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοτιριστούν .
- Ρίχνουμε το τσιλι και την πιπεριά να σατιριστούν και αυτά ελαφρά .
- Προσθέτουμε τον ζωμό , την κρέμα γάλακτος , πιπέρι και την γκοργκοντζολα και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά . Ρίχνουμε το σπανάκι και βράζουμε για 2-3 λεπτά .
- Στραγγίζουμε τα μακαρόνια , τα ρίχνουμε στην σάλτσα και σερβίρουμε με λίγη παρμεζάνα τριμμένη .