Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Σταφιδόψωμα νηστίσιμα

recipe image
Προστέθηκε απόafroditi, Τρίτη, 14 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

H συνταγή είναι απο βιβλίο της Κ.Σοφίας Σκούρα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 4 φλιτζ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζ. σταφίδα μαύρη
  • 1 κουταλιά μαγιά μπύρας (σκόνη)
  • 1/2 φλ. λάδι
  • 1/2 φλιτζ. χλιαρό νερό
  • Αλάτι
Οδηγίες
  1. Βάζετε τη μαγιά σ'ένα μπολ και τη διαλύετε με λίγο νερό.
  2. Ρίχνετε λίγο αλεύρι, ανακατεύετε να γίνει χυλός και τον αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  3. Βάζετε σε μία λεκάνιτσα το λάδι με την ζάχαρη και ανακατεύετε. Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού και τη διαλυμένη μαγιά, τις σταφίδες που τις έχετε πασπαλίσει με αλεύρι και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι
  4. Ζυμώνετε πολύ καλά και σκεπάζετε τη ζύμη. Την αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μεχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
  5. Πλάθετε ψωμάκια ή καρβελάκια και τα ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η φωτογραφία είναι είναι από: food.sulekha.com

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 14 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Αχ τι μού θύμισες τώρα....αγαπημένο γλυκό των παιδικών μου χρόνων!!!
Σε ευχαριστώ για τη συνταγή και που μού το θύμισες!!!!
Τη ζάχαρη, αν θες τη ρυθμίζεις και το κάνεις αν θέλεις και πιο γλυκό, έτσι;
Σχόλιο από afroditi , Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Hilianna σωστά την ζάχαρη την ρυθμίζουμε ανάλογα με τα γούστα.
Ακόμα μπορούμε με το που θα βγάλουμε τα σταφιφόψωμα απο τον φούρνο , να τα πασπαλίσουμε με κανέλα κ ζάχαρη!
Μεταφορά στην κορυφή