Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τάρτα φουντουκιού με κρέμα λάιμ και μαρέγκα

recipe image
Προστέθηκε απόhrisag, Κυριακή, 17 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Ή συνταγή από τους mastercef, είναι υπέροχη, η γεύση της αξέχαστη! 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για τάρτα

  • 60γρ φουντούκι
  • 100γρ ζάχαρη άχνη
  • 300γρ αλεύρι
  • 200γρ βούτυρο
  • 1 αυγό
  • ½ βανίλια

Για κρέμα Λάιμ

  • 80γρ χυμό λάιμ
  • 1 ζεστ * λάιμ
  • 65γρ βούτυρο
  • 90γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 10γρ αλεύρι
  • ½ βανίλια

        Για μαρέγκα

  • 100γρ ασπράδι
  • 200γρ ζάχαρη
  • ½ χυμό λεμόνι
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το φουντούκι στο μπίμερ και το κάνουμε σκόνη.
  2. Τοποθετούμε όλα τα υλικά για την τάρτα μαζί στον κάδο του μίξερ με το φτερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  3. Την ξεκουράζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο και ανοίγουμε με τον πλάστη (ανάμεσα σε μια λαδόκολλα) ένα φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών.
  4. Στρώνουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα το φύλλο, βάζουμε μεμβράνη και γεμίζουμε με ρύζι.
  5. Ψήνουμε στους 170ο C για 10 λεπτά. Βγάζουμε την μεμβράνη και ψήνουμε ακόμη για 8 λεπτά μέχρι η τάρτα να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

           Για την κρέμα λάιμ:

  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα (εκτός από τα αυγά και την ζάχαρη) σε χαμηλή φωτιά και με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε συνεχώς. Κάνουμε ένα λιεζόν * και ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να δέσει. Αποσύρουμε για να κρυώσει.

        Για την μαρέγκα:

  1. Χτυπάμε τα υλικά σε μπεν μαρί προσέχοντας η θερμοκρασία να μην ξεπεράσει τους 45οC. Χτυπάμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Στην συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα στο μίξερ και με το σύρμα χτυπάμε στην ταχύτητα Νο3 μέχρι η μαρέγκα να σφίξει και να γυαλίσει πολύ καλά.
  3. Αποσύρουμε και βάζουμε την μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ.
  4. Kαλύπτουμε τις τάρτες μας με την μαρέγκα και ψήνουμε την επιφάνεια ελάχιστα με φλόγιστρο ή βάζουμε για λίγο τις τάρτες στο γκριλ της κουζίνας μας
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 24 Οκτώβριος 2010
Πρέπει να είναι ξεχωριστή η γεύση της! Μου αρέσει πολύ!
Σχόλιο από Πολυάνθη , Κυριακή, 24 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σίγουρα θα είναι πολύ νόστιμη...τηνείχα δει και εγώ....θα την φτιάξω!!!!
Σχόλιο από Πολυάνθη , Κυριακή, 24 Οκτώβριος 2010
Χρύσα...πολύ εμφανίσημη την έφτιαξες..μπράβο!!!!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 24 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καταπληκτική!!!!!! Τα αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα φίνο!! Όσο για το εμφανησιακό αποτέλεσμα...Το Άριστα είναι λίγο...!!!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 24 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπραβο Χρυσα μου για την ωραια αυτη ταρτα
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 25 Οκτώβριος 2010
τα αυγα με τη ζαχαρη μονα τους δουλεμενα καλα+λιγο απο το μιγμα που εχουμε ετοιμασει στην κατσαρολα,ανακατευουμε καλα και ριχνουμε παλι στην κατσαρολα να δεσει το μειγμα,σκευτητε ενεργιες που κανουμε για το αυγολεμονο!αυτη ειναι η ολη ενοια του λιεζον,επομενος σωστα το ειπες Νανα,στην συγκεκριμενη κρεμα ειναι τα αυγα με την ζαχαρη.
Σχόλιο από Bennet , Κυριακή, 28 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΓΛΥΚΟ! ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ/ΥΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟ..?!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 28 Αύγουστος 2011
Όχι δεν παίζει κανένα ρόλο.
Σχόλιο από Bennet , Κυριακή, 28 Αύγουστος 2011
1 ζεστ λαιμ?! θυμιστε μου λιγο το ρολο του..!?
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 28 Αύγουστος 2011
αρωματιζει και δινει φινο αποτελεσμα!
Σχόλιο από Alice , Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΝΑ ΖΕΣΤ ΛΑΙΜ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΕΖΟΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?? ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥ ΕΜΠΕΙΡΗ!
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 02 Σεπτέμβριος 2011
alise,ζεστ ειναι το ξυσμα απο το λαιμ,προσεξε ποσο θα βαλεις γιατι ειναι εντονη η γευση του,λιεζον ονομαζουμε το συμπικνωμα ή το δεσιμο παρασκευων,εδω λοιπον θελουμε να δεσουμε τα αυγα με την ζαχαρι+τα υπολοιπα υλικα που αναφερονται στην συνταγη για την κρεμα λαιμ.αυγα με ζαχαρι θα τα χτυπησεις μονα τους μετα θα τα ενωσεις με τα υλικα της κατσαρολας ,μεσα στην ιδια κατσαρολα.ελπιζω να βοηθησα,αν το επιχειρησεις καλη επιτυχια σου ευχομαι!
Σχόλιο από Alice , Παρασκευή, 02 Σεπτέμβριος 2011
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ! ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΟΥ ΒΓΕΙ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Μεταφορά στην κορυφή