Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 16.2.2015 13:41
TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 16.2.2015 13:39
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τηγανιά ψαρονέφρι με μανιτάρια και τυρί

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 17 Αύγουστος 2012
none
Περιγραφή

Μια ευωδιαστή συνταγή για τηγανιά με το άρωμα της φρέσκιας ρίγανης!

Συστατικά
  • Μισό κιλό χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι) κομμένο σε κύβους
  • ¼ φρέσκα μανιτάρια
  • 2 σκ. Σκόρδο
  • Λίγο λάδι
  • Μισή κούπα κρασί μαρσάλα ή μαυροδάφνη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Μερικά κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Τυρί ημίσκληρο  σε κύβους
Οδηγίες

 

  1. Σοτάρουμε στο λάδι το ψαρονέφρι να ροδίσει και ρίχνουμε και το σκόρδο. Το ροδίζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  2. Ρίχνουμε τα μανιτάρια, το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το κρασί, το χυμό καθώς και το αλατοπίπερο.
  3. Τέλος ρίχνουμε τη φρέσκια ρίγανη και τυρί, κατεβάζουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Αν χρησιμοποιήσετε διαφορετικό κομμάτι χοιρινό κρέας όπως από λαιμό, τότε θα πρέπει αρχικά να το ψήσετε περισσότερη ώρα να μαλακώσει με το κρασί  και στη συνέχεια συνεχίζεται όπως λέει η συνταγή.
  • Ο Β.Δρίσκας προτείνει χοιρινο λαιμό, εγώ χρησιμοποιώ ψαρονέφρι για μια πιο υγειινή πρόταση αλλά και πιο γρήγορη.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή

">