Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τιραμισού

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Με το υπέροχο άρωμα του καφέ !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • λικέρ αμαρέτο
  • 4 φλιτζάνια εσπρέσσο
  • λίγη ζάχαρη
  • σοκολάτα με αμύγδαλο τριμμένη, για το ντεκόρ
Οδηγίες

  1. Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη στην πολλή δυνατή ταχύτητα του μίξερ
  2. Προσθέτουμε και το μασκαρπόνε, το χτυπάμε καλά να γίνει μια κρέμα σταθερή
  3. Τα ασπράδια με 2 κ,γ. κρύο νερό καλά σε μαρέγκα σφιχτή, την προσθέτουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν
  4. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον εσπρέσσο με την λίγη ζάχαρη και το λικέρ και τα ανακατεύουμε
  5. Αν θέλουμε ρίχνουμε τόση ζάχαρη και λικέρ που να μας αρέσει
  6. Παίρνουμε ένα ταψάκι, ρίχνουμε το 1|3 από την κρέμα, μετά βουτάμε ένα- ένα τα μπισκότα στον καφέ και τα βάζουμε στην σειρά επάνω στην κρέμα
  7. Μετά πάλι κρέμα αρκετή, πάλι μπισκότα και τελειώνουμε με κρέμα
  8. Πασπαλίζουμε  με την σοκολάτα και βάζουμε το τιραμισού στο ψυγείο
  9. Κρατάει φρέσκο μέχρι και 3 ημέρες
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 10 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Μοσχοβόλησε ο καφές, Μπράβο!!!!Εγώ βάζω λικέρ καφέ μέσα αντι για αμαρέτο.
Σχόλιο από annaki , Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Είπα να κόψω τα γλυκά μετά τις γιορτές αλλά δεν το βλέπω. Τέλειο ! Μπράβο!!
Μεταφορά στην κορυφή