Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τορτελίνι γεμισμένα με ανθότυρο και δυόσμο

recipe image
Προστέθηκε απόΜυρτώ Δρίβα, Παρασκευή, 24 Μάιος 2013
none
Περιγραφή

Νόστιμα σπιτικά ζυμαρικά.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 μερίδες

Για τη ζύμη

  •    600γρ αλεύρι κατά προτίμηση σκληρό ή για όλες τις χρήσεις
  •    4 αυγά
  •    λίγο νερό (θερμοκρασία περιβάλλοντος)

Για τη γέμιση

  •    400γρ περίπου ανθότυρο
  •    2 αυγά
  •    δυόσμο ξερό ή φρέσκο κατά βούληση
Οδηγίες
  1. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και σπάμε τ΄αυγά. Παίρνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τ΄αυγά, στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε ζύμη λίγο σφιχτή και με υφή μεταξιού (περίπου 10 λεπτά με το χέρι). Η ποσότητα του νερού που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται απ το μέγεθος των αυγών και την ποιότητα του αλευριού. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη για να μη στεγνώσει.
  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά.
  3. Παίρνουμε μικρή ποσότητα ζυμαριού και ανοίγουμε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια, πάχους περίπου 1.5χιλιοστού. Μ΄ένα ποτήρι κόβουμε δίσκους ζύμης. Στο κέντρο κάθε δίσκου τοποθετούμε μικρή ποσότητα απ τη γέμιση, αλείφουμε περιμετρικά το ζυμάρι με νερό και κλείνουμε δίνοντας σχήμα μισοφέγγαρου. ΄Επειτα ενώνουμε τις δυο μύτες του μισοφέγγαρου απ την πλευρά την ίσια.
  4. Τοποθετούμε τα τορτελίνι σε δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα αλευρωμένη που να μην ακουμπάνε μεταξύ τους. Σε αυτή τη φάση μπορούμε όπως είναι με το δίσκο να τα τοποθετήσουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν κι αφού παγώσουν μπορούμε να τα βάλουμε όλα μαζί σε σακούλα τροφίμων μέσα στην κατάψυξη και να έχουμε σπιτικά ζυμαρικά όποτε τα θέλουμε.
  5. Βράζουμε νερό που έχουμε προσθέσει αλάτι. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και καπακώνουμε την κατσαρόλα μέχρι να ξεκινήσει πάλι ο βρασμός. Μόλις ξεκινήσουν να βράζουν τα τορτελίνι με μια κουτάλα τα σπρώχνουμε κάτω απ την επιφάνεια του νερού επειδή έχουν την ιδιότητα να επιπλέουν. Θέλουν περίπου 8 λεπτά βράσιμο. Σουρώνουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα που προτιμούμε.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Η αυθεντική ιταλική βασική συνταγή για ζυμαρικά με αυγά φτιάχνεται με 1 αυγό ανά 100γρ αλεύρι χωρίς νερό. Όμως επειδή μου μύριζαν κάπως τα πολλά αυγά τα αντικατέστησα με το νερό.
  • Με τη ζύμη αυτή μπορείτε να φτιάξετε ζυμαρικά διάφορα, φιογκάκια, λαζάνια, ταλιατέλες κλπ.
  • Αλάτι δεν προσθέτω στη ζύμη επειδή έχει το νερό που βράζουν αλλά και η σάλτσα που προσθέτουμε. Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή