Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Τούρτα Αμαρέτο

recipe image
Προστέθηκε απόmarianta, Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Η τούρτα που μοιράζομαι σήμερα μαζί σας είναι για την αγαπημένη μου κόρη που έκλεισε προχθές τα 23 της χρόνια.  Μέσα από τις "Mαγειρικές διαδρομές" της εύχομαι να είναι ευτυχισμένη και να έχει μια πολύ πολύ γλυκιά και ονειρεμένη ζωή !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για το παντεσπάνι θα χρειαστούμε:

  • 8 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τ ασπράδια)
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3/4 της κούπας νερό
  • 3 βανίλιες
  • 3 κουταλάκια μπέiκιν πάουντερ

Για το σιρόπι θα χρειαστούμε:

  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο
  • 2 κουταλιές της σούπας νες καφέ

Για την  κρέμα τυριού θα χρειαστούμε:

  • 2 ερμόλ
  • 2 πακέτα τυρί κρέμα
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κούπα αμύγδαλο χονδροτριμμένο και καβουρδισμένο

Για κάλυψη της τούρτας θα χρειαστούμε:

  • 700 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 3/4 της κούπας ζάχαρη άχνη
  • 1/2 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο

 

 

Οδηγίες

Παντεσπάνι:

  1. Χτυπάμε τ ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.
  2. Σ ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το μπέiκιν πάουντερ και τις βανίλιες.
  3. Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και με μια ελαστική σπάτουλα προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
  4. Στρώνουμε με  αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα μακρόστενο ταψάκι και βάζουμε μέσα τα 2/3 της ζύμης.
  5. Το υπόλοιπο 1/3 το βάζουμε σε μικρό στρογγυλό ταψί ή σε μια μικρή φόρμα σε σχήμα καρδιάς το οποίο επίσης έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
  6. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται και από τον φούρνο μας.

Για την κρέμα της τυριού:

  1. Θα χτυπήσουμε τα ερμόλ με τη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια θα προσθέσουμε το τυρί κρέμα.
  2. Για την σαντιγύ θα χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το λικέρ για πέντε περίπου λεπτά.
  3. Βάζουμε τις κρέμες στο ψυγείο να παγώνουν και συνεχίζουμε με το σιρόπι.
  4. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για δέκα λεπτά σε δυνατή φωτιά και όταν γίνει διαλύουμε τον καφέ και προσθέτουμε το λικέρ.
  5. Όταν ψηθούν τα παντεσπάνια και κρυώσουν λίγο τα χωρίζουμε στη μέση.
  6. Το στρογγυλό παντεσπάνι το κόβουμε σε σχήμα καρδιάς και το βάζουμε σ ένα πιάτο. Σιροπιάζουμε τον πρώτο δίσκο από κάθε παντεσπάνι ( τη βάση δηλαδή) και τον καλύπτουμε με την κρέμα τυριού.
  7. Πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και καλύπτουμε με τη δεύτερη στρώση παντεσπάνι.
  8. Σιροπιάζουμε με προσοχή και καλύπτουμε με την σαντιγύ.
  9. Σ' αυτό το στάδιο βάζουμε τις δύο τούρτες στο ψυγείο να παγώσουν και μετά από αρκετές ώρες μεταφέρουμε την τούρτα καρδιάς πάνω στη μεγάλη.
  10. Γαρνίρουμε με ροζέτες σαντιγύ στα πλαϊνά της τούρτας και διακοσμούμε όπως μας αρέσει.
  11. Εγώ τη διακόσμησα με αμυγδαλόπαστα που είχα βάψει με χρώματα ζαχαροπλαστικής.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Η συνταγή αυτή μπορεί να φαίνεται χρονοβόρα και δύσκολη αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολη.
  • Εγώ επειδή βιαζόμουν την έφτιαξα σε δύο ώρες.
  • Το μυστικό είναι να παγώσουν καλά οι κρέμες πριν χρησιμοποιοηθούν.
  • Για να κερδίσετε χρόνο μπορείτε να τις βάλετε λίγο στην κατάψυξη πριν τις χρησιμοποιήσετε.

Συνταγή και εδώ: Μπόμπα αμαρέτο

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Marianta, εύχομαι η ζωή της κόρης σου να είναι τόσο γλυκιά όσο η τούρτα που έκανες προς τιμήν της. Χιλιόχρονη!
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Η διακοσμηση της τουρτας σου ειναι σαν να το εχει "σκασει" απο καποιο παραμυθι .
Σχόλιο από marianta , Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος 2009
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και τις ευχές σας Margo και Mara! Εύχομαι σε σας και όλους τους φίλους και τις φίλες μας εδώ ότι καλύτερο! Να είστε όλοι καλά και να χαμογελάτε! Το χαμόγελο είναι το οξυγόνο της ζωής.
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος 2009
Πόλύ ωραία η τούρτα σου Μαριάντα.
Να χαίρεσαι την κόρη σου και να είναι η ζωή της τόσο γλυκιά όσο και η πανέμορφη τουρτίτσα σου.
Θα τη δοκιμάσουμε σίγουρα!!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
εγω βαζω μονο τα σκουφακια
τα λογια ειναι περιτα
Σχόλιο από ΔΕΣΠΟΙΝΑ , Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
φοβερη η τουρτα σου και απο εμφανιση και πιστευω απο γευση. Χιλιοχρονη η κορη σου,γλυκια να ειναι η ζωη της. Μια απορια, τι είναι το ερμόλ, πρωτη φορα το ακουω. Και παλι συνχαρητηρια!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 16 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι ζωγραφιά είναι αυτή???ΜΠΡΑΒΟ!!!!
Μεταφορά στην κορυφή