Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


Τσουρέκι διπλό πλούσιο
recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Πέμπτη, 04 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 10 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • ¼  λίτρου ζεστό γάλα ή νερό
  • 50 γρ. βούτυρο  λιωμένο
  • 1 αυγό
  • 1  βανίλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 |4  κ,γ.  αλάτι
  • 1  κρόκο για το άλειμμα
  • ζάχαρη χοντρή για πασπάλισμα ή αμύγδαλα φιλέ
Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί  στην λεκάνη του μίξερ με τον γάντζο
  2. Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά
  3. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  4. Παίρνουμε ζύμη, κάνουμε 6 κορδόνια και πλέκουμε σε κοτσίδα
  5. Αλείφουμε με κρόκο αυγού
  6. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα, βάζουμε επάνω το τσουρέκι, αφήνουμε λίγο να φουσκώσει  και ψήνουμε για 30-45  λεπτά  αναλόγως τον φούρνο μας

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε δεν το αλείφουμε με αυγό, το ψήνουμε  και μετά το γλασάρουμε με άσπρη  ή σκούρα σοκολάτα ή  έτσι όπως θα είναι ζεστό, με μαρμελάδα βερίκοκο ή με ένα γλάσο από άχνη και νερό

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 06 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πιο ΤΕΛΕΙΟ δεν γίνεται!!! Πολλά Μπράβο και Συγχαρητήρια μαζί!!!! Το βιντεάκι άψογο!!!
Σχόλιο από marianta , Σάββατο, 06 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ότι και να πούμε για το ταλέντο σου είναι λίγο Μπιάνκα μου. Για τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου επίσης. Σ ευχαριστούμε πολύ για ότι ωραίο και πολύτιμο μας μαθαίνεις!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 06 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Κρίμα που βλέπουμε μόνο τα χέρια σου στο βίντεο,Βιανκα μου, ολόκληρη έπρεπε να σε καμαρώσουμε!!!:)
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 06 Μάρτιος 2010
ευχαριστω για τα καλλα σας λογια
ναστε καλλα
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 06 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Χαρμα οφθαλμων!!!Συνχατητηρια,Μπραβο!!!
Σχόλιο από marilou , Δευτέρα, 08 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολλά συγχαρητήρια σου αξίζουν!!
Σχόλιο από annaki , Δευτέρα, 08 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Όσα σκουφάκια και να βάλουμε, λίγα θα'ναι. Σ'ευχαριστούμε για τα "μαθήματα" που μας δίνεις. Να'σαι πάντα καλά και να μας φωτίζεις κάθε τόσο. Μπράβο, μπράβο!!!
Σχόλιο από m54 , Πέμπτη, 14 Απρίλιος 2011
Κορίτσια , να κάνω μια ερωτηση? Τα σχόλια τα γραψατε αφου φτιαξατε το τσουρεκι ή επειδή φαινεται τόσο λαχταριστό στη φωτογραφία? Εγω, επειδή θεωρώ την υπογραφή της Μπιανκα εγγύηση για σίγουρο αποτελεσμα , το εφτιαξα αλλά βγήκε κατι μάλλον σε λαγανα. Εκτός του οτι δεν πλαθόταν με τίποτα ,παρ' ολο που ειχε φουσκώσει , στο ψήσιμο απλωσε και θα θελα να ξερω να βαζω φωτογραφία γιατι θα πεθαίνατε στα γελια. Φανταστειτε παντως μια λαγανα τσουρεκι .
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 14 Απρίλιος 2011
Το ότι δε σου πέτυχε, δε σημαίνει Μαρία, ότι η συνταγή δεν είναι καλή, αλλά ότι κάτι εσύ δεν έκανες καλά. Πράγμα που μπορεί να συμβεί σε όλες μας όταν φτιάχνουμε κάτι για πρώτη φορά. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να σου συνέβη αυτό και ένας λόγος που μου έχει συμβεί και εμένα αυτό σε συνταγή με τσουρέκια είναι γιατί τα δούλεψα αρκετή ώρα στο μίξερ και έτσι δε μου φούσκωσαν. Σκέψου τι έχεις κάνει και μπορεί να μη σου έγιναν καλά.Μήπως ήταν δυνατός ο φούρνος; Μήπως δεν το άφησες αρκετά να φουσκώσει; Η συνταγή από ότι
βλέπω είναι η κλασσική και εδώ έχουμε διπλό πλέξιμο.
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 14 Απρίλιος 2011
Μαρια μου δεν ξερω γιατι σου εγεινε ετσι εσενα αλλα εγω το φτιαχνω συχνα και ειναι παντα ωραια δεν μου γεινονται λαγανες
ισως να φταιη το αλευρι σου δεν ξερω τι να σου πω!!
παντως δεν εχει καμμια σημασια το πλεξιμο
Σχόλιο από m54 , Πέμπτη, 14 Απρίλιος 2011
Και εγω πιστευω οτι φταιει το αλευρι και επ ουδενί ηθελα να κατηγορήσω την συνταγή . Απλά η ερωτηση μου ηταν αν το ειχε φτιαξει καμμιά αλλη. Αλλωστε οπως ειδατε εγραψα οτι η υπογραφή της Μπιανκα ειναι εγγυηση για μενα .
Μεταφορά στην κορυφή