Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τσουρέκι με γέμιση σοκολάτας

recipe image
Προστέθηκε απόannaki, Πέμπτη, 11 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια απλή και νόστιμη συνταγή !

Συστατικά
  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια ή σκληρό
  • 250-300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) λιωμένο
  • 5 αυγά
  • 80 γρ. μαγιά φρέσκια
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. τσ. γάλα χλιαρό
  • 1 κ.σ. μαχλέπι
  • Ξύσμα  ενός πορτοκαλιού
  • Νιφάδες από σοκολάτα
Οδηγίες
  1. Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα προσθέτοντας περίπου το ¼  από το αλεύρι
  2. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  3. Βάζουμε σε λεκάνη τα αυγά χτυπημένα με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και το φουσκωμένο χυλό και τα ζυμώνουμε όλα μαζί.
  5. Τότε προσθέτουμε σιγά- σιγά το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να «πιεί» η ζύμη το βούτυρο.
  6. Σκεπάζουμε με κουβέρτα η σε χλιαρό φούρνο και αφήνουμε να φουσκώσει ξανά η ζύμη
  7. Το ξαναζυμώνουμε, πλάθουμε πλεξίδες, τις ανοίγουμε, βάζουμε τις νιφάδες και σχηματίζουμε τα τσουρέκια.
  8. Αφήνουμε και πάλι να φουσκώσουν.
  9. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (150 με 160 βαθμούς) για 20 – 25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο μας



Καλή Επιτυχία και Καλό Πάσχα !!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 14 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη και αυτή η εκδοχή για το πασχαλινό μας τσουρέκι! Πολύ ωραία πλέξη!!!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 14 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο Αnnaki! Εκπληκτικό το τσουρέκι σου!!!
Σχόλιο από marianta , Κυριακή, 14 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σούπερ το τσουρεκάκι σου Annaki! Mπράβο!!! Καλό Πάσχα να έχεις!
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 14 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τελειο το τσουρεκι σου Annaki,μπραβο!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 15 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τελειο στα ολα του ,μπραβο Αννακι
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 02 Απρίλιος 2010
Το τσουρεκι σου Αννακι οφειλω να πω πως ειναι τελειο σε γευση αρωματικο,και αφρατο.Αυτο επελεξα να καμω για φετος και πηρα συνχαρητηρια απο οσους το δοκιμασαν,αξια για τα σκουφακια που πηρες!!!
Μεταφορά στην κορυφή