Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1775-manitareniovoutiro.jpg
Μανιταρένιο βούτυρο


Τσουρέκι με γέμιση σοκολάτας
recipe image
Προστέθηκε από annaki, Πέμπτη, 11 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια απλή και νόστιμη συνταγή !

Συστατικά
  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια ή σκληρό
  • 250-300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) λιωμένο
  • 5 αυγά
  • 80 γρ. μαγιά φρέσκια
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. τσ. γάλα χλιαρό
  • 1 κ.σ. μαχλέπι
  • Ξύσμα  ενός πορτοκαλιού
  • Νιφάδες από σοκολάτα
Οδηγίες
  1. Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα προσθέτοντας περίπου το ¼  από το αλεύρι
  2. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  3. Βάζουμε σε λεκάνη τα αυγά χτυπημένα με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και το φουσκωμένο χυλό και τα ζυμώνουμε όλα μαζί.
  5. Τότε προσθέτουμε σιγά- σιγά το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να «πιεί» η ζύμη το βούτυρο.
  6. Σκεπάζουμε με κουβέρτα η σε χλιαρό φούρνο και αφήνουμε να φουσκώσει ξανά η ζύμη
  7. Το ξαναζυμώνουμε, πλάθουμε πλεξίδες, τις ανοίγουμε, βάζουμε τις νιφάδες και σχηματίζουμε τα τσουρέκια.
  8. Αφήνουμε και πάλι να φουσκώσουν.
  9. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (150 με 160 βαθμούς) για 20 – 25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο μας



Καλή Επιτυχία και Καλό Πάσχα !!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 14 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη και αυτή η εκδοχή για το πασχαλινό μας τσουρέκι! Πολύ ωραία πλέξη!!!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 14 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο Αnnaki! Εκπληκτικό το τσουρέκι σου!!!
Σχόλιο από marianta , Κυριακή, 14 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σούπερ το τσουρεκάκι σου Annaki! Mπράβο!!! Καλό Πάσχα να έχεις!
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 14 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τελειο το τσουρεκι σου Annaki,μπραβο!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 15 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τελειο στα ολα του ,μπραβο Αννακι
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 02 Απρίλιος 2010
Το τσουρεκι σου Αννακι οφειλω να πω πως ειναι τελειο σε γευση αρωματικο,και αφρατο.Αυτο επελεξα να καμω για φετος και πηρα συνχαρητηρια απο οσους το δοκιμασαν,αξια για τα σκουφακια που πηρες!!!
Μεταφορά στην κορυφή