Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:36
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:35
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Athina P 23.4.2017 19:27
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 22.4.2017 22:13
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Greekfood 22.4.2017 19:01
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

432-panacotta1.jpg
PANNA COTTA με παραλλαγές



Τσουρέκι σιροπιαστό με σοκολάτα και γκανάς

recipe image
Προστέθηκε απόΝει, Πέμπτη, 12 Μάιος 2016
none
Περιγραφή

Υπέροχο τσουρέκι που δεν του λείπει τίποτα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
2 τσουρεκια σε μακρόστενες φόρμες του κεικ
  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια,
  • 300 γρ. ζάχαρη,
  • 200 γρ βούτυρο φυτινη λιωμένο,
  • 5 μεγάλα αυγά ,
  • 70 γρ μαγιά νωπη,
  • 1 κουτ του γλυκού αλάτι κοφτό,
  • 200 γρ γάλα φρέσκο πλήρες,
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κοπανισμενο μαχλεπι,
  • 1/2 κουτ του γλυκου μαστίχα,
  • 1 κ. γλ. κακκουλέ (τη μετράμε και μετά την κοπαναμε στο μουλτι με 2 κ σ ζαχαρη )
  • 2 φακ βανίλια.
  • Για τη γεμιση :
  • 200 γρ ζαχαρη άχνη ,100 γρ κακάο ,ανακατεβουμε σε ενα μπολάκι. Λιωνουμε τη κουβερτούρα σε μπαιν Μαρι 250 γρ και 250 γρ λιωμένο βουτυρο, εγώ εβαλα σοκολατα και βουτυρο μαζι σε μπαιν Μαρι.
  • Σιρόπι:
  • 1,5 ποτηρι ζαχαρη ,
  • 3/4 ποτηρι νέρο ,
  • 1/2 λεμόνι χυμό ,
  • 1 βανιλια ........βράζουμε και ειναι έτοιμο .Ζεστά τσουρεκια, κρύο σιρόπι
  • Γκανας
  • 200 γρ κουβερτούρα ,
  • 2 κ σ βουτυρο ,
  • 1 κ. σ μέλι σε μπαιν Μαρι .
Οδηγίες
  1. Ζεσταίνουμε το γάλα να είναι χλιαρό, όχι καυτό και λιώνουμε τη μαγιά. Μετά προσθέτουμε 150 γρ από το συνολικό αλεύρι, ανακατεύουμε καλά να γίνει χυλός, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15 -20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι, μαχλεπι, κακκουλε ,μαστίχα. Το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στο μπολ του μίξερ με εξάρτημα φτερό χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγα μέχρι να αφρατεψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το χυλό που έχει φουσκώσει με τη μαγιά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Αλλαζουμε το φτερό στο μίξερ με το γάντζο για ζύμες. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει τα μυρωδικά και ζυμώνουμε μερικά λεπτά.
  5. Μετά προσθέτουμε το λιωμένο ζεστό, όχι καυτό βούτυρο και ζυμωνουμε στο χέρι μεχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Η ζύμη θα είναι πολύ μαλάκια.
  6. Για να μεταφέρουμε τη ζύμη λαδώνουμε πολύ καλά τα χέρια μας και βάζουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένη να τριπλασιαστει.
  7. Πλαθουμε τσουρέκια, ανοίγουμε φύλλο βαζουμε τη γεμιση, κανουμε ρόλο κόβουμε στη μεση και κανουμε πλεξουδα. Τα τοποθετούμε σε φορμα του κεικ.
  8. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμενα με μεμβράνη να φουσκωσουν. Αλείφουμε με ολόκληρο ελαφρά χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθέρμασμενο φούρνο 180 βαθμούς για 35 -40 λεπτά.
  9. Σιροπιάζουμε όπως γράφω πιο πάνω και αλείφουμε με γκανάς.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή

">