Τσουρέκια σε σχήμα μπανάνας
Για τη ζύμη
- 200 γρ. γάλα χλιαρό
- αυγό 1,
- 100 γρ ζαχαρη,
- αλεύρι 500-600 γρ.
- Μαγια ξερή 7γρ,
- βουτυρο 50 γρ
- Ανακατεβουμε τη Μαγια με λίγο γάλα και αφηνουμε να δουλέψει η Μαγια 10'
- Βαζουμε αλεύρι, ζαχαρη, αυγό, το υπολοιπο γάλα και λιωμένο βουτυρο, κανουμε τη ζύμη μας κ αφηνουμε να φουσκώσε
- Όταν θα ειναι έτοιμο, χωρίζουμε σε 12 κομματια όπως σας έδειξα .
- Φτιάχνουμε κρέμα με 2 αυγά κροκοι μόνο , 2 κ. γλ. κορν φλάουρ, 50γρ ζαχαρη, 100 γρ.γάλα, ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά τη κρέμα μας και αφηνουμε να κρυωσει.
- Ανοίγουμε τη ζύμη μας, βάζουμε γέμιση, εγώ εβαλα μαρμελάδα , ομως μπορούμε να βάλουμε και μπανάνα λιωμένη και γυρίζουμε σε ρολό, κανουμε οπως τα πουρακια σχήμα μπανάνας και αφηνουμε λιγο να φουσκώσουν.
- Απο πανω βάζουμε κρόκο αυγού και κανουμε δυο με τρεις λωρίδες απο κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 β. για 15-20'.