Χαλβάς με χυμό φρούτων
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 3/4 κούπας καλαμποκέλαιο.
- 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό.
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό.
- 1 &1/2 κούπας ζάχαρη.
- 1 λίτρο χυμό πορτοκαλιού, μήλου,και βερίκοκου (αυτόν στα ψυγεία με σύντομη ημερομηνία λήξης)
- Ξύσμα πορτοκαλιού.
- 2 -3 κουταλιές σταφίδες ξανθές( προαιρετικά).
- Λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα.
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακατεύουμε το χυμό με την ζάχαρη και το ξύσμα, και τον ζεσταίνουμε ελαφρά.
- Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σιμιγδάλι στην κατσαρόλα με τον χυμό ,και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει το μίγμα, και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
- Αδειάζουμε τον χαλβά σε μία φόρμα, πατάμε να πάρει ο χαλβάς το σχήμα της , και τον γυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Σχόλια
Μου αρέσει πολύ ο χαλβάς και σίγουρα αυτός θα είναι πολύ γευστικός!!
Ωραία γεύση πρέπει να έχει αυτός ο χαλβάς!!!Μπράβο Τζένη!!
Θα μπορούσε να μπει φυσικός χυμός πορτοκαλιού;
Θα μπορούσε να μπεί Ηλιάννα φυσικός χυμός πορτοκαλιού, όπως και μανταρινιού.Θα έπρεπε όμως να αυξήσουμε την ποσότητα της ζάχαρης, γιατί διαφορετικά ο χαλβας θα είχε μια υπόξινη γεύση.Άν όμως μας αρέσει έτσι,τον φτιάχνουμε , κανένα πρόβλημα!!
KALH MOU TZENH MASTERCHEF...TON EFTIAKSA SHMERA TON HALVA SOU,AKRIVOS KAI SYMFONA ME TIS ODHGIES SOU...APO GEYSH DEN SOU LEO TIPOTA...ALLO PRAGMA...MONO POU MOU KOLLHSE STHN FORMA....EPREPE NA THN LADOSO ??
Δεν μπορώ να καταλάβω EFFIE, γιατί σου κόλλησε στην φόρμα όπως λες..δεν μου έχει συμβεί ποτέ.Η φόρμα δεν λαδώνεται, γιατί ο χαλβάς έχει λάδι.Μήπως φταίει η φόρμα σου;