Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Χαλβάς της γιαγιάς

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Κυριακή, 07 Αύγουστος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Παλιό απλό και νόστιμο γλυκό που ξυπνάει μνήμες.

Συστατικά
  • 1 ποτήρι νερού λάδι
  • 2 και 1/2 ποτήρι νερού αλεύρι σταρένιο.
  •  2 ποτήρια νερού ζάχαρη
  •  3 και 1/2 ποτήρια νερού νερό.
  • 1 κουταλάκι κοφτό κανέλα μέσα στο σιρόπι.
  • Κανέλα και ζάχαρη για πασπάλισμα.
Οδηγίες
  1. Διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό και  βάζουμε να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε και την κανέλα.
  2. Καίμε το λάδι και ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. Με ξύλινη κουτάλα γυρίζουμε γρήγορα το αλεύρι και προσέχουμε να μη μας καεί ,γιατί καίγεται εύκολα.
  3.  Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιρόπι προσέχοντας γιατί πιτσιλάει. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Παίρνουμε ένα κουτάλι της σούπας και βάζουμε μείγμα χαλβά .Με την παλάμη μας , δίνουμε σχήμα επάνω στο κουτάλι και τα βάζουμε σε πιατέλα.
  5.  Τα πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 09 Αύγουστος 2011
Της μάνας μου ο χαλβάς!Αγαπημένος των παιδικών μου χρόνων!Μράβο Τζένη που μας τον θύμισες!
Σχόλιο από golfo , Τρίτη, 13 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πραγαματι αυτος ο χαλβας μου θυμιζει την γιαγια μου την συχωρεμενη,μας τον εφτιαχνε συχνα !
εγω τον κανω ακομη το χειμωνα μας αρεσει.
ευχαριστουμε Τζενη
Μεταφορά στην κορυφή