Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Nfl Picks: Sports Handicapping Information For Ear
gallerr 23.11.2017 4:28
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

recipe image
Προστέθηκε απόΜυρτώ Δρίβα, Δευτέρα, 17 Δεκέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Νόστιμα γιορτινά μπισκότα που συνοδεύουν άριστα το τσάι και τον καφέ σ΄ενα γιορτινό κάλεσμα ή μπορούν να γίνουν ένα γλυκό δώρο για τους αγαπημένους μας!

Συστατικά
  •     225γρ βούτυρο φρέσκο
  •     240γρ ζάχαρη άχνη
  •     1 αυγό
  •     βανίλια 1 κάψουλα ή 1 φακελάκι βανιλέτα
  •     1-2 κουτ. γλ. ρούμι ή κονιάκ
  •     360 γρ αλεύρι
  •     1 κουτ. γλ. κοφτό σόδα
  •     1/2 κουτ. γλ. κοφτό κρεμόριο
  •     σοκολάτα γάλακτος, λευκή, υγείας
Οδηγίες
  1. Σε μιά λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κρεμόριο και τη σόδα.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει (περίπου 6-8 λεπτά). Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί και εν συνεχεία προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια.
  3. Αποσύρουμε το μίξερ και στο μείγμα του βουτύρου προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας παράλληλα με το χέρι μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικα. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και ελαφρώς κολλώδης. Αν κολλάει στα χέρια τόσο ώστε δεν μπορείτε να την επεξεργαστείτε τότε προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι (100-120γρ όχι παραπάνω γιατι όσο αλεύρι προσθέτετε τόσο σκληρά θα σας βγούν τα μπισκότα).
  4. Παίρνουμε κάθε φορά μικρές ποσότητες ζύμης και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δυο λαδόκολες. Με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου 1/3 του εκατοστού. Με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα (δεντράκια, αστέρια, ανθρωπάκια κλπ) κόβουμε μπισκότα αφού βουτήξουμε πρώτα τα κουπ πατ σε μια κούπα με αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη.
  5. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε μια λαμαρίνα με στρωμένη λαδόκολα. Ψήνουμε τα μπισκότα σε μέτριο φούρνο 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για 15-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους. Από το πρώτο 10λεπτο έχουμε το νου μας! θέλουμε να πάρουν γύρω-γύρω χρώμα και στη μέση τους να είναι λευκότερα. Καλό είναι τα μπισκότα να είναι ισομεγέθη για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  6.  Όταν ψηθούν τα βγάζουμε απ΄το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στη λαμαρίνα. Όσο είναι ακόμα ζεστά είναι και μαλακά, όταν όμως κρυώσουν θα σταθεροποιηθούν και θα αποκτήσουν την υφή του μπισκότου.
  7. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί και μ΄ενα κουτάλι αλοίφουμε τα μπισκότα με τη σοκολάτα και διακοσμούμε σύμφωνα με τα γούστα μας. Μπορούμε όσο η σοκολάτα είναι νωπή να κολλήσουμε καραμελακια χρωματιστα ή τρούφα χρωματιστή ή να ρίξουμε τριμμένο αμύγδαλο ή ό,τι άλλο σας οδηγήσει η φαντασία σας να κάνετε.    Καλή επιτυχία!

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μπισκότα έχουν βουτυράτη γεύση. Αν δεν σας αρέσει μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με μαργαρίνη (όχι soft). Επίσης μπορείτε αντί για βανίλια να βάλετε ξύσμα λεμονιού ή να χρησιμοποιήσετε μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρύφαλο, τζιντζερ, μοσχοκάρυδο, ό,τι σας αρέσει. Η υφή της ζύμης δεν θα αλλάξει. Για να μην σας αλλάξει το σχήμα των μπισκότων κατά το ψήσιμο μειώστε λίγο την ποσότητα της σόδας, μην την παραλείψετε όμως. Το κρεμόριο βοηθά τα μπισκότα να είναι τριφτά, εύκολα το βρίσκετε στα σούπερ μάρκετ.

Μπισκότα Χριστουγέννων

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή