Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 16.2.2015 13:41
TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 16.2.2015 13:39
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Χταπόδι με κριθαράκι φρέσκια ντομάτα και πιπεριά

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017
none
Περιγραφή

Καλοκαιρινό και νόστιμο το χταποδάκι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 1 χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο καθαρισμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
  • 4 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1-2 μεγάλο{α} κρεμμύδι{α} ψιλοκομμένο{α}
  • 1/2 κ. ντομάτες χοντροκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ{προαιρετικά}
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • κριθαράκι χοντρό
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι .
Οδηγίες
  1. Πλένουμε καλά το χταπόδι , το βάζουμε ολόκληρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα,το ραντίζουμε με το ξίδι, μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό, γιατί το χταπόδι θα βγάλει δικά του υγρά.
  2. Αδειάζουμε την κατσαρόλα από τα ζουμάκια του χταποδιού την ξαναβάζουμε στη φωτιά.
  3. Ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι , τις πιπεριές , σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες ,τον πελτέ , δάφνη, την κανέλα, και το χταπόδι κομμένο ,ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι νερό.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το χταπόδι να βράσει για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα.
  5. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε αρκετό αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνουμε το κριθαράκι, το βράζουμε λιγότερο χρόνο από αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία.
  6. Σουρώνουμε το κριθαράκι μας και το ρίχνουμε απευθείας στην κατσαρόλα με το χταπόδι.
  7. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά.
  8. Σερβίρουμε στα πιάτα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή της Ντίνας Νικολάου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

%CE%BA%CE%B9/

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή

">