Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Χταπόδι ξυδάτο

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017
none
Περιγραφή

Ότι πρέπει για νηστεία αλλά και για καλοκαιρινό μεζεδάκι με ουζάκι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 1 μέτριο χταπόδι , φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • νερό
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 μπαχάρια
  • ξύδι
  • λάδι
  • αλάτι
  • ρίγανη.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε το χταπόδι, κόβουμε τα πλοκάμια του και το τοποθετούμε σε κατσαρόλα. Το σκεπάζουμε με νερό,ίσα να το σκεπάσει .
  2. Ρίχνουμε ένα γεμάτο ποτήρι κρασιού ξύδι, τα φύλλα δάφνης, τα μπαχάρια και το βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, για 45' περίπου ή και περισσότερο, μέχρι να δούμε ότι έχει μαλακώσει.
  3. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια-μπουκιές.
  4. Περιχύνουμε με λάδι ,ξύδι,ρίγανη ,ρίχνουμε αλάτι και απολαμβάνουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν νηστεύουμε ρίχνουμε μόνο ξύδι , αλάτι και ρίγανη. http://www.dietup.gr/syntages/almyres/5768-%CF%87%CF%84%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%B4%CE%B9-%CE%BE%CF%85%CE%B4%CE%AC%CF%84%CE%BF.html?hitcount=0
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή