Χυλοπίτες με σάλτσα φέτας και μυρωδικά
- Μισό κιλό χυλοπίτες
- 250 γρ. φέτα μαλακή ή σκληρή τριμμένη με τα χέρια
- 1-2 σκελ. Σκόρδο ψιλ/νο
- 1 κ.γλ. ρίγανη φρέσκια
- 1 κ.γλ. δυόσμο φρέσκο
- Λίγο λάδι
- Αλάτι , πιπέρι
- Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό, λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία στο πακέτο, αλλά δεν τις στραγγίζουμε.
- Το χρόνο που βράζουν οι χυλοπίτες, βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο για ένα λεπτό και προσθέτουμε στο τηγάνι τη τριμμένη φέτα., ανακατεύουμε ώστε να έχουμε μια κρέμα φέτας.
- Με μια τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τις χυλοπίτες από την κατσαρόλα με όσο νερό πιάσει η κουτάλα και τις προσθέτουμε στο τηγάνι μας. Προσθέτουμε και τα μυρωδικά και δυναμώνουμε την φωτιά, για να εξατμιστούν και τα υγρά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να ανακατευτούνε απαλά τα υλικά μας για 2-3 λεπτά και να έχουμε μια κρεμώδη μακαρονάδα.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μπορούμε να βάλουμε ό,τι φέτα θέλουμε: αν είναι μαλακή θα γίνει σαν κρέμα, αν είναι πιο σκληρή θα μείνουν κάποια κομματάκια.
Μπορούμε να βάλουμε φρέσκα ή και ξερά μυρωδικά, ό,τι έχουμε ή μας αρέσει , ακό μα και μπαχαρικά, όπως κύμινο ή κανέλα