Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ζελέ Σοκολάτας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 08 Σεπτέμβριος 2014 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τόσο εύκολη και νόστιμη σοκολατένια συνταγή!

Συστατικά
  • 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ. γάλα
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 3 φύλλα ζελατίνης (15 γρ.)
  • 6 - 8 μπισκότα πτι μπερ, ολόκληρα (προαιρετικά)
  • άγλυκη κρέμα σαντιγί, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ με κρύο νερό μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης και παράλληλα σε άλλο μπολ ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  2. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει, αλλά το γάλα να μην πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη μαλακωμένη και καλά στυμμένη ζελατίνη. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώσπου η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να γίνει λείο και ομοιόμορφο.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα της αρεσκείας μας (π.χ. σε φόρμα για σαρλότ) και καλύπτουμε αν θέλουμε όλη την επιφάνεια με τα πτι μπερ.
  4. Σκεπάζουμε το ζελέ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες, μέχρι να πήξει.
  5. Για να ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε τη φόρμα σε μπολ με καυτό νερό, για ελάχιστα δευτερόλεπτα, και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με άγλυκη κρέμα
Λίγα μυστικά ακόμα

Συνταγή του Παρλιάρου

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 14 Σεπτέμβριος 2014 vote imagevote imagevote imagevote image
Πανεύκολο και νόστιμο, αλλά δεν έπηξε όσο θα έπρεπε. Κατά τη γνώμη μου η ζελατίνη ήταν λιγη και θα ήθελε τη διπλάσια ποσότητα. Θα το ξανακάνω γιατί είναι ευχάριστο και δροσερό γλυκό , αλλά με 5-6 φύλλα ζελατίνης
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 14 Σεπτέμβριος 2014
Ναι θέλει περισσότερα !!!
Μεταφορά στην κορυφή