Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:36
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:35
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Athina P 23.4.2017 19:27
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 22.4.2017 22:13
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Greekfood 22.4.2017 19:01
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

432-panacotta1.jpg
PANNA COTTA με παραλλαγές



Ζουμερή και πικάντικη πρασόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 17 Οκτώβριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια νόστιμη και ζουμερή πίτα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες

 Για την Ζύμη με γιαούρτι

  •    200 γρ αλεύρι.
  •    ½ κ ,γ μπεκιν.
  •    100 γρ κρύο βούτυρο.
  •    100 γρ στραγγιστό γιαούρτι.
  •    ½ κ,γ αλάτι.
  •    Λίγο βούτυρο για την φόρμα
  •    Λίγο αλεύρι για την φόρμα.
  •    2 κ σ παξιμάδι τριμμένο για να πασπαλίσουμε τη βάση

 Για την γέμιση

  •    1 κιλό Πράσσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδελες
  •    3 κ σ λάδι
  •    2 κ,σ. διάφορα βότανα ,μαϊντανό, άνηθο ,και ο,τι άλλο έχετε
  •    Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
  •    Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  •    Λίγο Καγιέν

Για την κρέμα

  •    3 αυγά.
  •    Αλάτι, πιπέρι
  •    200 γρ κρέμ φρες η τυρι Φιλαδέλφεια
  •    1 κ σ αλεύρι
  •    Τυρι γκούντα η εμενταλ για το πασπάλισμα
Οδηγίες
  1. Κάνουμε την ζύμη :   Ζυμωνουμε όλα τα υλικά μαζί ,αν είναι πολύ σφιχτή βάζουμε 1 κ γ γιαούρτι.    Η ζύμη πρέπει να είναι κανονική όχι πολυ σφιχτή αλλα και όχι πολυ μαλακή.   Την βάζουμε λίγο στο ψυγείο.
  2. Παίρνουμε μια φόρμα Quich- η μια κανονική 26αρα,   τη βουτυρωνουμε και την πασπαλίζουμε καλα με το αλεύρι.   Απλώνουμε την ζύμη μεσα και κοιτάμε να είναι και τα πλάγια της φόρμας με την ζύμη καλυμμένα.   Με ένα πιρούνι τρυπαμε καλα τον πάτο.   Πασπαλίζουμε με το τριμμένο παξιμάδι.
  3. Στο λάδι σοταρουμε το πράσσο,   ρίχνουμε και τα βότανα,   αλάτι, πιπέρι ,την παπρικα, το καγιεν και το μοσχοκάρυδο.   Τα σωραρουμε λιγο να είναι το πράσσο αλντεντε.   Ανάβουμε τον φουρνο στους 190 βαθμούς.
  4. Τωρα φτιάχνουμε την κρέμα:   Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί.   Τα ανακατεύουμε με το πράσσο και ρίχνουμε το μίγμα μεσα στη φόρμα.   Πασπαλίζουμε με το τυρι και ψήνουμε για 35 λεπτα.   Τρώγεται ζεστο και κρύο

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να βάλουμε στην γέμιση και τυρί φέτα !

Σχόλια
Σχόλιο από georgia2783 , Πέμπτη, 31 Οκτώβριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Λιανα!Εκανα την ζυμι σου,και την ευχαρηστιθηκα,πολυ!Ηταν τοσο νοστιμη,και τραγανη!Την επομενη φωρα θα την κανω διπλη δοσι.Σου αξηζουν!!! :) Ολα τα σκουφακια!!!
Μεταφορά στην κορυφή

">