Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Λαγουδάκια σε γλαστράκια

Αξιολόγηση Χρήστη: / 25
ΧείριστοΆριστο 

 




Φτιάχνουμε βήμα - βήμα τρισχαριτωμένα ζυμαρένια λαγουδάκια για στόλισμα και δώρα.


 




  1. Ανακατεύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί  στην λεκάνη του μίξερ με τον γάντζο
  2. Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά
  3. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  4. Παίρνουμε ζύμη και την κάνουμε σε μικρό μπαλάκι
  5. Βάζουμε  τις σταφίδες για μάτια και στόμα και καρφώνουμε τα καρφάκια αμύγδαλου για τα μουστάκια
  6. Κάνουμε και τα αυτιά και αλείφουμε με κρόκο αυγού
  7. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα,  βάζουμε επάνω τα κεφαλάκια από τα λαγουδάκια και ψήνουμε για 15 λεπτά, ίσως και λίγο περισσότερο, έτσι που να πάρουν ένα ωραίο χρώμα
  8. Με μια οδοντογλυφίδα παίρνουμε λίγη σοκολάτα και κάνουμε τις γραμμούλες επάνω στα αυτιά
  9. Σε φόρμα μάφινς βάζουμε το χαρτάκι μέσα και  ένα μπαλάκι ζύμης αρκετά μεγάλο
  10. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε για 15 λεπτά ίσως και λίγο περισσότερο έτσι που να πάρουν ένα ωραίο χρώμα
  11. Με την αμυγδαλόπαστα με κόκκινο και πράσινο χρώμα κάνουμε τα καροτάκια
  12. Με  την άχνη και το νερό το γλάσο που θα κολλήσουμε το κεφάλι με το σώμα
  13. Βάζουμε στο κέντρο από το επάνω μέρος λίγο γλάσο και με μια οδοντογλυφίδα στερεώνουμε το κεφάλι με το σώμα
  14. Βάζουμε και λίγο γλάσο επάνω στο καροτάκι και το κολλάμε στο σώμα
  15. Βάζουμε τα λαγουδάκια μας σε μικρά γλαστράκια και είναι έτοιμα για δώρο

 





Η συνταγή βρίσκεται ΕΔΩ

 

Μεταφορά στην κορυφή