ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
με ολα τα υπολυπα που εχουμε στο ψυγειο μας
1 κουτι ντοματα για πιτσα
250 γρ μακαρονια σπαγγετι
200 γρ ζαμπον γαλοπουλας η χοιρινο σε κομματακια κομμενο η οτι αλλο εχουμε
1 μικρη κονσερβα αρακα
1 μικρη κονσερβα μανιταρια
3 κ.σ καλαμποκι ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ
2 κρεμμυδια σε κυβους κομενα
2 σκορλιδες σε κομματακια κομμενο
1\2 κ.γ τριμμενο τσιλι
1 κ,γ ματζουρανα
2 κ,γ ριγανη
αλατι
250 γρ τυρι τριμμενο ενταμερ η γκουντα η οτι αλλο εχουμε
2 κοματια μοτσαρελα
λιγο λαδι για το σωταρισμα
1 ποτυρακι κρασιου γαλα
2 κ.γ κορν φλαουερ
1 κ,σ πελτε ντοματας
1 ποτυρι νερου γαλα
2 κ,σ κορν φλαουερ
300 γρ τυρι μοτσαρελα
αν εχουμε μακαρονια στο ψυγειο απο τις προηγουμενες ημερες βαζουμε αυτα
Βραζουμε τα μακαρονια τα στραγγιζουμε
βαζουμε σε τιγανι το λαδι να ζεσταθη σωταρουμε τα κρεμυδια με το σκορδο
ριχνουμε το ζαμπον ,να σωταριστη,ριχνουμε τα μανιταρια και τον πελτε ντοματας
προσθετουμε την ματζουρανα,ριγανη,το τσιλι,και την κονσερβα ντοματα τον αρακα και το καλαμποκι
ριχνουμε και αλατι και λιγο νερακι
αφηνουμε να παρη 3-4 βρασης
ανακατευουμε το κορν φλαουερ με το ποτυρακι γαλα,το ριχνουμε στην σαλτσα να δεση
Βουτυρωνουμε μια φορμα πυρεξ
Αναβουμε τον φουρνο στους 200 βαθμους
Βαζουμε μια στρωση μακαρονια και πασπαλιζουμε με το τυρι ενταμερ
ριχνουμε μια στρωση καλλη απο την σαλτσα βαζουμε λιγα κοματια απο την μοτσαρελα,ξανα μακαρονια τυρι ενταμερ και σαλτσα,
ανακατευουμε το ποτυρι νερου γαλα με το κορν φλαουερ το ριχνουμε επανω στην σαλτσα
βαζουμε και τα υπολυπα κομματια μοτσαρελα πασπαλιζουμε με τυρι ενταμερ
και ψυνουμε για 30-40 λεπτα
