Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

454-cheese-forma.jpg
Cheesecake με ροδάκινα


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Περισσεύματα αυγών
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 12
ΘΕΜΑ: Περισσεύματα αυγών
#29
Περισσεύματα αυγών 10 Χρόνια, 6 Μήνες πριν  


Αυγά βρασμένα που έχουν περισσέψει μπορεί να γίνουν αυγοσαλάτα, λιώνοντάς τα με το πιρούνι και ανακατέυοντας μαγιονέζα, κρεμμυδάκι, καλαμπόκι, κάπαρη, αλατοπίπερο.
Τρώγεται σκέτη ή παρεούλα με πράσινη σαλάτα...


Επίσης μπορούν να γεμιστούν και μικρές κόκκινες σφικτές ντοματούλες με τη γέμιση αυτή.....

Ακόμα και σε φέτες φρυγανισμένου ψωμιού μπαίνει η αυγοσαλάτα και γίνεται ωραία καναπεδάκια......
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#106
Απ:Περισσεύματα αυγών 10 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  
Περίσσεψαν πασχαλινά αυγά;



Μπορούμε να κάνουμε ρολό κιμά με αυγά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή μισό μισό
    1 κρεμμύδι τριμμένο
    2 αυγά για το ζύμωμά
    αρκετό μαϊντανό
    αλάτι, πιπέρι
    5-6 αυγά βραστά σφικτά

  • Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά πλην των σφικτών αυγών.
    Ανοίγουμε τον κιμά σε ταψί σε παραλληλόγραμμο σχήμα και βάζουμε κατα μήκος της μακριάς πλευράς τα βρασμένα αυγά το ένα κοντά στο άλλο. Κλείνουμε τον κιμά τυλίγοντας μέσα τα αυγά και σχηματίζοντας ρολό. Ψήνουμε στο φούρνο βάζοντας και πατατούλες τριγύρω αν θέλουμε στους 180ο για 1,5 ώρα.
    Σερβίρουμε κόβοντας φέτες απο το ρολό μαζί με πατατούλες.


    ή Μπορούμε να κάνουμε και ατομικά ρολά, χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι κιμά που με αυτό θα θωρακίσουμε τριγύρω το κάθε ένα αυγό μας(θα γίνει στο σχήμα σαν μπαλίτσα του τένις). Μπορούμε αν θέλουμε μεταξύ του κιμά και του αυγού να βάλουμε ένα λεπτό στρώμα σωταρισμένου σπανακιού έχει υπέροχο σχέδιο. Θα το ψήσουμε κανονικά στο φούρνο λιγότερη ώρα από το ρολό. Κατά το σερβίρισμα χωρίζουμε στη μέση το κάθε ατομικό ρολό και το σερβίρουμε με πατατούλες με δεντρολίβανο
    Hlianna (Διαχειριστής)
    Administrator
    Δημοσιεύσεις: 17802
    graph
    Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
    Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
    Τελευταία διόρθωση: 09/04/2009 23:27 από Hlianna.
    Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
     
    #108
    Απ:Περισσεύματα αυγών 10 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  
    Mε τα περισσεύματα επίσης των πασχαλινών αυγών μπορούμε να φτιάξουμε



    Ρώσικη σαλάτα

    Βράζω 1 πατάτα, 1 καρότο, μισή κούπα αρακά και τα κόβω κυβάκια.
    Ανακατεύω σε μπωλ τα βρασμένα λαχανικά, και από 2 κουταλιές κάπαρη ,αγγουράκι τουρσί, πιπεριά κόκκινη από βάζο σε κυβάκια. Προσθέτω 3 σφικτά αυγά ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύω ελαφρά. Τέλος ανακατεύω και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού μαζί με 1 κούπα μαγιονέζα και αφήνω στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις.
    Hlianna (Διαχειριστής)
    Administrator
    Δημοσιεύσεις: 17802
    graph
    Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
    Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
    Τελευταία διόρθωση: 10/04/2009 10:40 από Hlianna.
    Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
     
    #197
    Απ:Περισσεύματα αυγών 10 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  
    Ένας άλλος τρόπος είναι να χωρίσουμε τα αυγά κατά μήκος στα 2 , να αφαιρέσουμε τους κρόκους και να τους ανακατέψουμε με μαγιονέζα, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, χορσράντις και λίγη κάπαρη και προαιρετικά με ό,τι άλλο θέλετε.

    Επίσης με μαγιονέζα, κάπαρη, μουστάρδα και διάφορα βραστά λαχανικά όπως καρότα, πατατούλες καθώς και ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί. Πηγαίνει και σολομός καπνιστός ή και πέστροφα.

    Μετά γεμίζουμε ξανά τα αυγά με το μείγμα του κρόκου και τα στολίζουμε με κάπαρη, με πίκλες, με κόκκινες ψητές πιπεριές, με παντζάρι ή ό,τι άλλο θέλουμε και έχουμε ένα ωραίο μεζεδάκι.
    Hlianna (Διαχειριστής)
    Administrator
    Δημοσιεύσεις: 17802
    graph
    Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
    Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
    Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
     
    #31319
    Απ:Περισσεύματα αυγών 9 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  
    Hlianna (Διαχειριστής)
    Administrator
    Δημοσιεύσεις: 17802
    graph
    Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
    Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
    Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
     
    #70670
    Απ:Περισσεύματα αυγών 7 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  
    Αυγά μανιταράκια




    Αυγά βραστά,
    ντομάτα που θα την κόψουμε σε στρογγυλά κομμάτια γύρω γύρω,
    οδοντογλυφίδες για να στερεώσουμε τις ντομάτες,
    μαγιονέζα ή φιλαδέλφεια για τη διακόσμηση.

    Κόβουμε λίγο τα αυγά από κάτω για να στερεώνονται στην πιατέλα μας.



    Κόβουμε φέτες στρογγυλές από το εξωτερικό της ντομάτας,περνάμε στο κέντρο της ντομάτας και του αυγού μια οδοντογλυφίδα για να στερεώσουμε την ντομάτα.




    Με ένα κορνέ με πολύ ψιλή μύτη ή ακόμα και με κουταλάκι βάζουμε κουκίδες από μαγιονέζα ή τυρί φιλαδέλφεια πάνω στα "καπελάκια" ντομάτας.

    Αν θέλουμε μπορούμε να γεμίσουμε τα αυγά μας με μείγμα από τους κρόκους ,που αφαιρούμε προσεχτικά λιωμένους με πιρουνι,μαγιονέζα και μουστάρδα.
    Βάζουμε ψιλοκομμένο μαρουλάκι και τριμμένο καρότο σε πιατέλα,απάνω τα μανιταράκια μας και σερβίρουμε!!!

    vasiliki ver (Μέλος)
    Οδηγός του ανθρώπου είναι η συνείδηση του.
    Platinum Boarder
    Δημοσιεύσεις: 6750
    graphgraph
    Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
    Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα Γεννέθλια: 1962-07-08
    Οι φίλοι είναι σαν τα άστρα, υπάρχουν πολλά και λάμπουν τα περισσότερα, αλλά μόνο ένα ξεχωρίζεις κάθε φορά..
    Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
     
    Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 12
    Συντονιστές: Margo  Bianka 
    Μεταφορά στην κορυφή