Σίγουρα θα έχουμε πολλά αυγά που δεν ξέρουμε τι να τα φτιάξουμε,ένας τρόπος αρκετά νόστιμος να φαγωθούν είναι κι αυτός.
Αυγά ογκρατέν
8 αυγά βραστά σφιχτά,
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη,
αλατοπίπερο,
2 φλ μπεσαμέλ μέτρια,όχι πηχτή!
Μπεσαμέλ:
60 γρ. βούτυρο ή βιτάμ,
60 γρ. αλεύρι ή κόρν φλάουερ,
μοσχοκάρυδο,αλατοπίπερο,
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο,
1 λίτρο γάλα.
Καθαρίζουμε τα αυγά,τα κόβουμε κάθετα σε τρείς φέτες και τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι,τα αλατοπιπερώνουμε.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ βάζοντας το βούτυρο σε κατσαρόλα να λιώσει,προσθέτουμε το αλεύρι και αλατοπίπερο,ανακατεύουμε συνεχώς ρίχνοντας το γάλα σιγά σιγά μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον μαϊντανό και μοσχοκάρυδο,ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε πάνω στα αυγά.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180β. για 45 λεπτά περίπου να ροδίσει η επιφάνεια.
Επίσης μπορούμε να τα φτιάξουμε μαζί με αγκινάρες!
Βράζουμε 8 πάτους αγκινάρας,τις στραγγίζουμε,τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί,βάζουμε σε κάθε μία από μισό αυγό και περιχύνουμε με την μπεσαμέλ και το τυρί.
