Μιλφειγ εύκολο και γρήγορο
2 πακέτα σφολιατινια κομμένα στη μέση οριζόντια
1 λιτρο γάλα
1 φασόλι βανίλια
2 βανιλιες
4 κρόκοι αυγών
150 γρ ζάχαρη
6 κ σ ανθος αραβοσίτου η ανθος αραβοσιτου με γευση βανιλιας
250 γρ βουτυρο
ξυσμα απο 1 λεμονι
100 γραμμάρια αμύγδαλα φιλε καβουρντισμενα
400 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί με
5 κ,σ αχνη
η καπιοα αλλη λαιτ,με αλλα να γινει σφιχτη σαντιγι
Βαζουμε το γάλα με τα σπορακια της βανίλιας το φασόλι βανίλιας τις 2 βανιλιες το ξυσμα λεμονι να παρη μια βραση
ριχνουμε και το βουτυρο ανακατευουμε να λιωση
Χτυπαμε τους Κρόκους αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν Προσθέτουμε το κορν φλαουερ και το ανακατευουμε καλα να ενωθει με το μείγμα. Ριχνουμε το υλικό στο ζεστό γάλα και ανακατευοντας,σε σιγανη φωτια αφηνουμε να παρει μία βραση . Ανακατέψτε καλά, για να μην καεί.το περνουμε απο τη φωτια
Βαζουμε την κρεμα σε μια λεκανη και απο πανω μια μεμβρανη και αφηνουμε να κρυωσει. ποτε ποτε ανακατευουμε λιγο
Ποτε ποτε ανακατευουμε λιγο, βγαζουμε το φασόλι της βανιλιας.
βαζουμε στον πατο απο ενα ταψι η πυρεξ μια στρωση απο τα κομμενα σφολιατινια με την ψυμενη πλευρα κατω
. Στη συνέχεια βαζουμε μια στρωση απο την κρεμα ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ και πασπαλιζουμε με αμυγδαλα
σκεπαζουμε με τα σφολιατινια και βαζουμε την υπολιπη κρεμα μας πασπαλιζουμε παλι με αμυγδαλα
τελος βαζουμε την σαντιγί απλωνουμε ωραια επανω και πασπαλιζουμε με τριμενα σφολιατινια και αμυγδαλα
