Πατατοκροκέτες
1κ. πατάτες,
2 φρέσκα κρεμμυδάκια,
άνηθο ή μάραθο κατά βούληση,
1 αυγό,
αλατοπίπερο,
2/3 φλ. φρυγανιά τριμμένη,
3 κ.σ. αλεύρι + αλεύρι για το αλεύρωμα,
λάδι για το τηγάνι.
Βράζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Βάζουμε στο μούλτι τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο τα πολτοποιούμε.
Πολτοποιούμε με πιρούνι της πατάτες,προσθέτουμε κρεμμυδάκια-άνηθο,αλατοπίπερο,ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Ρίχνουμε το αυγό,την φρυγανιά και το αλεύρι να γίνει πηχτό μείγμα,να πλάθετε.Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.Πλάθουμε κροκέτες.
Βάζουμε σε πιάτο αλεύρι,περνάμε τις κροκέτες μας από το αλεύρι και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά να ροδίσουν.