Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Λαγάνα, η μυρωδάτη και νόστιμη
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Λαγάνα, η μυρωδάτη και νόστιμη
#69106
Λαγάνα, η μυρωδάτη και νόστιμη 10 Χρόνια, 9 Μήνες πριν  
Μια συνταγή που έστειλε η Ειρήνη Ζ. για μας

Δοκιμαστε τη, εμενα μου θυμισε τις παλιες ξεχασμενες μυρωδιες και γευσεις της λαγανας των παιδικων μου χρονων.

2 κιλά αλεύρι
1 κιλό νερό που έχουμε βράσει μέσα σε αυτό γλυκάνισο
50 γρ. βιτάμ
100 γρ. μαγιά
3 κ.σ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
Πιπέρι, Μοσχοκάρυδο(βαλτε οσαο εσεις θελετε)
Μαύρο και ασπρο σουσάμι
Πιπερι και μοσχοκαρυδο

Βράζουμε το νερό με τον γλυκάνισο. Όταν χλιαρίνει, ρίχχουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη, την αφήνουμε να ενεργοποιηθεί και επειτα ρίχνουμε το αλεύρι, πάνω στο αλεύρι το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο μιση χουφτα σισαμι μαυρο [αυτό είναι στην δικιά σας προτίμηση, όσο εσείς θέλετε] και το βιτάμ λιωμένο και τα ζυμώνουμε.

Τώρα , επειδή εγώ τη φτιάχνω πάντα το πρωί της Καθαρής Δευτέρας κάνω το εξής: Ζεσταίνω νερό σε ένα τσικάλι, όχι να βράσει, και τοποθετω την ζυμη μέσα σε ένα μπόλ και το μπόλ πανω στο τσικάλι με το ζεστό νερό και το σκεπαζω .

Σε 15 λεπτά έχει φουσκώσει , τη χωρίζω σε 4 μέρη και τη ανοίγω για να γίνει το σχήμα της λαγανας που ξέρουμε, την πιέζουμε με τα δάχτυλα των χεριών μας, για τις γνωστές λακουβίτσες, και με ένα πινελο τις αλείφουμε με νερό ,που εχουμε βρασει πάλι λιγο γλυκανισο, 1 κ.γ ζαχαρη και λαδι….

Πασπαλιζουμε με μαύρο και ασπρο σισάμι.

Ψηνουμε στους 200 βαθμους για περιπου, πανω κατω, 30 λεπτα!
Καλη επιτυχία και καλη Σαρακοστη!

Δεν εχει αλλα μυστικα,σας την εδωσα μαζι με τα μυστικα της, αν κολουθησετε τη συνταγη οπως σας την εδωσα το αποτελεσμα θα σας ενθουσιασει!!
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή