Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Όσπρια και σωστό βράσιμο
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Όσπρια και σωστό βράσιμο
#73709
Όσπρια και σωστό βράσιμο 7 Χρόνια, 1 Μήνας πριν  


Είναι γνωστό ότι, για να μαγειρευτούν σωστά τα όσπρια και να μαλακώσουν, πρέπει να τα μουσκέψουμε σε νερό για πολλές ώρες και να τα βράσουμε σε νερό χωρίς αλάτι.

Αν όμως για κάποιο λόγο ξεχάσουμε να το κάνουμε, μπορούμε ακόμη και την ίδια μέρα που θα τα μαγειρέψουμε, να τα βάλουμε στη κατσαρόλα, να τα σκεπάσουμε με κρύο νερό (1 με 2 δάχτυλα είναι αρκετό) και να τα βάλουμε στη φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε για μία ώρα. Ξεπλένουμε, τα βάζουμε με καινούργιο κρύο νερό και τα βράζουμε πλέον κανονικά για να μαλακώσουν.

Πάντως με όποιον τρόπο και να τα προμουσκέψουμε, απαραίτητη προϋπόθεση για να μαλακώσουν στο βράσιμο είναι να μην είναι παλιάς σοδειάς και, φυσικά, να τα αλατίσουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.

Και να μην ξεχνάμε ότι είναι πιο εύπεπτα όταν τα τρώμε την επόμενη μέρα.

Β Δρίσκας
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Τελευταία διόρθωση: 05/08/2012 18:12 από Hlianna.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή