Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Οδηγός Συντήρησης από το Α ως το Ω
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Οδηγός Συντήρησης από το Α ως το Ω
#4890
Οδηγός Συντήρησης από το Α ως το Ω 10 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  
Έργο τέχνης

Είτε πρόκειται για έναν αυθεντικό Πικάσο είτε για τις δαχτυλιές του μελλοντικού σας Πικάσο, κρατήστε το μακριά από τις ακτίνες του ήλιου. Το φυσικό φως του ήλιου όταν πέφτει κατευθείαν πάνω σε οποιουδήποτε είδους ζωγραφιά ξεθωριάζει τις χρωστικές της. Σημαντικό στοιχείο που πρέπει επίσης να γνωρίζετε είναι πως τα αυθεντικά έργα τέχνης έχουν ανάγκη και από την κατάλληλη κάλυψη. Πλεξιγκλάς ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτινοβολίες, μη τοξικά υλικά και η τεχνική και εμπειρία στο κορνιζάρισμα ενός ειδικού είναι απολύτως απαραίτητα για να μη βλάψετε το πολύτιμο έργο σας. Προφανώς, δεν θα θέλετε να ξοδέψετε μια περιουσία για να φυλάξετε ανέπαφες τις ζωγραφιές των παιδιών σας στο διηνεκές. Αντ' αυτού δώστε τους κηρομπογιές ή χρωματιστά μολύβια και πλαστικές μπογιές για να μεγαλουργήσουν. Αν τα φυλάξετε σε ένα προστατευμένο αρχείο/ντοσιέ, πραγματικά θα καταφέρετε να τα κρατήσετε μια ζωή.

Μπότες

Προορισμός τους είναι να σας «περπατάνε», άρα τι κάνουν σφηνωμένες κάτω από το κρεβάτι; Φροντίστε τις όσο τους πρέπει για να μείνουν μαζί σας όσο το δυνατόν περισσότερο.

- Σπεύστε σε έναν τσαγκάρη για να σας βάλει προστατευτικά τακούνια και σόλες αμέσως μόλις τις βγάλετε από το κουτί τους (μόλις τις αγοράσετε). Κοστίζουν από 4 έως 10€ και είναι σωτήρια για τη ζωή των παπουτσιών μας.

- Απλώστε αδιάβροχο σπρέι στις σουέντ μπότες προτού τις φορέσετε πρώτη φορά. Είναι αρκετό για να τις προστατέψει από τις σταγόνες του ποτού που πιθανόν θα χυθεί πάνω τους κατά λάθος σε κάποιο μπαρ- αλλά αποφύγετε πάση θυσία να τις φορέσετε στη βροχή.

- Αποθηκεύστε τις το καλοκαίρι σε χώρους με καλό αερισμό. Η υγρασία «γερνάει» τα παπούτσια ταχύτερα.

Πλυντήριο πιάτων

Καθαρό πλυντήριο = χαρούμενο πλυντήριο.

- Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας απορρυπαντικό και όχι μεγαλύτερη ποσότητα απ' όση συμβουλεύει το εγχειρίδιο χρήσης (ακόμα κι αν το κουταλάκι του γλυκού σάς φαίνεται εξωφρενικά λίγο). Τα υγρά, οι ταμπλέτες και το πολύ απορρυπαντικό σε σκόνη μπορεί να φράξουν τους σωλήνες και τις βαλβίδες.

- Καθαρίζετε τις βαλβίδες και τους σωλήνες αρκετές φορές μέσα στο χρόνο. Με ξίδι στις θήκες του απορρυπαντικού θέστε σε λειτουργία το πλυντήριο άδειο για να καθαρίζεται και να απολυμαίνεται.

Παγωτό

Φερθείτε του καλά αν δεν θέλετε να χάσετε την απόλαυση.

- Καθαρίστε τον καταψύκτη ώστε να κυκλοφορεί καλύτερα ο αέρας και το παγωτό σας να παραμένει όσο πιο δροσερό γίνεται. Σε μια υπερφορτωμένη κατάψυξη η θερμοκρασία ανεβαίνει και το αποτέλεσμα είναι να ξεπαγώνει και να μαλακώνει το παγωτό, κι έτσι να αλλοιώνεται η γεύση του.

- Μην το αφήνετε έξω από την κατάψυξη. Οι αλλαγές θερμοκρασίας, είπαμε, αλλοιώνουν τη γεύση και την υφή του. Χρησιμοποιήστε απλώς ένα κουτάλι που το έχετε ζεστάνει με καυτό νερό.

- Μεταφέρετε την ποσότητα που περισσεύει σε αεροστεγή συσκευασία, αποθηκεύστε το, και μάλιστα ως το χείλος του δοχείου αν είναι εφικτό. Ο αέρας που μένει μέσα αφυδατώνει την επιφάνεια.

Τζιν

Μην το πλένετε κάθε φορά που το φοράτε, περιμένετε ώσπου να είναι πραγματικά βρόμικο. Και ύστερα πλύντε το σε κρύο νερό και σε χαμηλές στροφές στο πλυντήριο, αφού γυρίσετε το μέσα έξω. Μ' αυτό τον τρόπο, αν το χρώμα ξεβάψει, θα μείνει συγκεντρωμένο στα μπατζάκια για να απορροφηθεί τελικά από τις ίνες του βαμβακερού υφάσματος. Καλό είναι να πλένετε τα τζιν μαζί, ξέχωρα από τα υπόλοιπα ρούχα και σε όχι πολύ γεμάτο κάδο. Μην τα σιδερώνετε με πολύ ζεστό σίδερο ή, ακόμα καλύτερα, αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά στον ήλιο. Τα πολύ καλά κομμάτια σας στείλτε τα για στεγνό καθάρισμα. Αν ορισμένα σημεία τους κινδυνεύουν να σκιστούν, βάλτε από μέσα λεπτό προστατευτικό ύφασμα από αυτό που το σιδερώνεις για να κολλήσει.

Γρασίδι


Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να το κουρεύετε λιγότερο συχνά από όσο νομίζετε.

- Μην το κόβετε πολύ κοντό. Βάλτε στόχο ένα ύψος γύρω στα 6-8 χιλιοστά. Όταν είναι πολύ χαμηλό, δεν καταφέρνει να κάνει φωτοσύνθεση με ευκολία και έχει ανάγκη από περισσότερο νερό και λίπασμα.

- Ποτέ μη μειώνετε το ύψος του παραπάνω από 1/3 σε κάθε θέρισμα. Το πάνω μέρος του φύλλου κάνει όλη τη φωτοσύνθεση.
- Δώστε προσοχή στα σημάδια σε ξηρές περιόδους. Πιέστε το δάχτυλό σας στο χώμα που το φιλοξενεί. Αν το νιώθετε σκληρό και άκαμπτο, θέλει πότισμα. Αν τα φυλλώματα μοιάζουν λεπτά και αδύναμα, είναι ένα ακόμα σημάδι πως το γρασίδι σας ξεραίνεται.

Έπιπλα κήπου

Κάθε υλικό χρειάζεται και διαφορετική φροντίδα.

- Μέταλλο: Αφαιρέστε τη σκουριά πριν φρεσκάρετε το χρώμα του, αλλιώς το μέταλλο θα συνεχίσει να σκουριάζει κάτω από την επίστρωση της νέας μπογιάς. Χρησιμοποιήστε μια συρμάτινη βούρτσα ή γυαλόχαρτο για να βγάλετε τα υπολείμματα μπογιάς και τη σκουριά και αν δεν τα καταφέρετε εντελώς χρησιμοποιήστε ξίδι (ή κάποιο προϊόν εμπορίου για την αφαίρεση της σκουριάς που δεν είναι και τόσο οικολογικό βέβαια). Ό,τι χρώμα και αν το βάψετε, ακόμα και το ίδιο ακριβώς, δεν θα ταιριάξει εντελώς με το παλιό, οπότε μην προσπαθήσετε να καλύψετε τα κενά, αλλά περάστε ολόκληρο το έπιπλο και μάλιστα με 2 τουλάχιστον στρώσεις. Φυσικά, ολοκληρώστε τη διαδικασία με ένα καλό σπρέι για προστασία από τη σκουριά.

- Ξύλο: Προτιμήστε τροπικά ξύλα, τικ, μαόνι, ipe, που είναι από τη φύση τους ανθεκτικά και δεν σαπίζουν εύκολα, είναι γερά και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

- Βινίλιο: Ο ήλιος μπορεί να βλάψει την προστατευτική επίστρωση των επίπλων από βινίλιο, οπότε καλό είναι να τα καλύπτετε με ένα ύφασμα ή μια πετσέτα. Αν η προστατευτική επίστρωση χαλάσει, είναι αδύνατο να καθαριστεί εντελώς το έπιπλο, γιατί η βρομιά κατακάθεται στους ανοιχτούς πόρους του υλικού. Η πίσσα, οι κουτσουλιές και η γύρη επίσης προκαλούν ζημιά στην προστατευτική επίστρωση. Καθαρίστε τα με νερό και σαπούνι -όσο ακόμα αντέχουν.

Κουζινικά

Η μητέρα σας έχει το ίδιο σετ κουζινικών εδώ και δεκαετίες. Μπορείτε και εσείς!

- Χρησιμοποιήστε μικρότερη κατσαρόλα, ώστε να αποφύγετε τους ανεπιθύμητους λεκέδες. Μπορεί η μεγαλύτερη να κάνει τη δουλειά σας πιο γρήγορα, αλλά οι λεκέδες που σχηματίζονται στο σημείο που τελειώνει το περιεχόμενό της δύσκολα φεύγουν.

- Μουλιάστε τα σκεύη σας και μην τα τρίβετε μανιασμένα για να τα καθαρίσετε. Βυθίστε τα σε ζεστό νερό με ξίδι και αλάτι. Για τα αντικολλητικά σκεύη χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγαράκι για να μη χαλάσετε την επίστρωσή τους.

- Έχετε το νου σας στη θερμοκρασία. Μην προθερμαίνετε τα σκεύη σας υπερβολικά και μην τα τοποθετείτε ενώ ακόμα καίνε σε κρύο νερό. Και στις δύο περιπτώσεις σκεβρώνουν.

Καναπές

Νομίζετε πως είναι δεν είναι δυνατόν να τον κρατήσετε καθαρό; Κι όμως είναι.

- Κρατήστε τα έπιπλα με ταπετσαρία μακριά από τον ήλιο, που βλάπτει τις ίνες του υφάσματος και ξεθωριάζει το χρώμα.

- Καθαρίστε με την ηλεκτρική σκούπα τις ταπετσαρίες των επίπλων τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και αν έχετε καλύμματα τινάζετέ τα συχνά. Η σκόνη που παραμένει πάνω τους τα λειαίνει, καταστρέφοντάς τα περισσότερο κάθε φορά που κάθεστε πάνω τους.

- Προστατέψτε τα με καλύμματα ανθεκτικά στη σκόνη.

Κολοκυθάκια (και άλλα λαχανικά)

Φροντίστε να μη στριμώχνετε τα λαχανικά σας «πληγώνοντας» την επιφάνειά τους. Γρήγορα οι μικροτραυματισμοί θα μετατραπούν σε σάπιες κηλίδες πάνω στο λαχανικό. Τα καλοκαιρινά λαχανικά διατηρήστε τα στο ψυγείο- εκτός από τις ντομάτες, που δεν πρέπει ποτέ να ψύχονται. Σκουπίστε τα καλά και βάλτε τα σε αεροστεγείς σακούλες και μέσα στο ειδικό συρτάρι του ψυγείου σας για να μην έρχονται σε επαφή με τον αέρα.

Μάθετε και άλλους τρόπους συντήρησης στο Real Simple Φεβρουαρίου
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή