Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3839-sfoliatasouvlaki.jpg
Σφολιάτα στο ξυλάκι


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Πάμε διακοπές;
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 123456
ΘΕΜΑ: Πάμε διακοπές;
#7733
Απ:Πάμε διακοπές; 10 Χρόνια, 2 Μήνες πριν  
Εδω ειναι ενα σαιτ με το ξενοδοχειο,πολυ ομωρφα και εινε μεσα σε λιγο δασακι ειναι μονο 10 λεπτα απο το κεντρο


www.hrs.de/web3/hotelData.do?activity=photo&hotelnumber=251974&customerid=406577002&CMP=KNC-DE0607PKW&HBX_PK=Waldschl%F6sschen&HBX_OU=50&h_CID=C356
Bianka (Συντονιστής)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 7696
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Bianka11054 Τοποθεσία: ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΒΟΛΟ-ΠΗΛΙΟ
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#36939
Απ:Πάμε διακοπές; 9 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  
Tips και προτάσεις για διακοπές..

Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τις κοινωνικές αναταραχές, φαίνεται οτι ψαλίδισαν τελικά το όνειρο των επιχειρηματιών, οι οποίοι υπό τον κίνδυνο μαζικών λουκέτων εύχονται η φετινή σεζόν να είναι τουλάχιστον ίδια με αυτή του 2009. Οι ίδιοι κάνουν λόγο για "ξεπούλημα" των καταλυμάτων τους, ωστόσο ο απλός κόσμος μιλά για εξορθολογισμό των τιμών του ελληνικού τουρισμού που τόσα χρόνια λειτουργούσε ανεξέλεγχτα με καθεστώς υπεραξίας. Η έρευνα του Newsit για τις τιμές των καταλυμάτων, επιβεβαιώνει τον πανικό του τουριστικού κλάδου αφού μπορεί κανείς να βρεί δωμάτια με 10 ευρώ.

Κάρπαθος (από 15 ευρώ)
Σε ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά, ο κ. Γιώργος Νοταράς, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Lefkos Village, προσφέρει το δίκλινο δωμάτιο από 25 ευρώ την βραδιά ενώ το μονίκλινο από.. 15 ευρώ. Πρόκειται όπως γράφει η ιστοσελίδα του, για ένα πολυτελή ξενοδοχείο με πισίνα και υψηλές παροχές. Μιλώντας στο Newsit, επισημαίνει την επικινδυνότητα της φετινής σεζόν τονίζοντας πως μόνο με χαμηλές τιμές μπορεί να υπάρξει πελατεία.

Ρόδος (Φαληράκι από 10 ευρώ)
Στο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, με λίγη τύχη μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο με 10 ευρώ το άτομο, αρκεί να κάνετε κράτηση νωρίς. Συγκεκριμένα το ξενοδοχείο Villa Panagos βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο και προσφέρει ποιότητα στο επισκέπτη σε αυτή την τιμή σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.Το Newsit επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη, κ. Βασίλη Πανάγο ο οποίος αναφέρει πως δεν πρόκειται να αυξήσει τις τιμές αλλά ούτε και να τις χαμηλώσει περισσότερο.

Τήνος (από 12 ευρώ)
Στην Τήνο,στην καρδιά της πόλης η κ. Βιργινία Σανταμούρη, ιδιοκτήτρια του Virginia rooms, προσφέρει δωμάτια που ξεκινούν από 12 ευρώ την διανυκτέρευση. Όπως υποστηρίζει η ίδια, χαμηλώνοντας τις τιμές η πελατεία της παραμένει σταθερή αλλά δεν κρύβει και το αγχος της για την φετινή καλοκαιρινή σεζόν.

Θάσος (από 20 ευρώ)
"Tο βλέπω πολύ δύσκολο αυτό το καλοκαίρι για τον τουρισμό", λέει στοNewsit o Νίκος Παπάνθιμος, ιδιοκτήτης του συγκροτήματος δωματίωνPapanthimos village. "Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές, ξεκινούν από 20 ευρώ το δίκλινο και γίνονται και καλύτερες προσφορές αν υπάρξουν πολλές διανυκτερέυσεις" επισημαίνει.

Κερδίστε έκπτωση κλείνοντας διακοπές μέσω internet
Ευκαιρίες για φθηνές διακοπές προσφέρει και το διαδίκτυο αρκεί να ψάξετε. Κλείνοντας τις διανυκτερέυσεις σας μέσω συγκεκριμένων site μπορείτε να κερδίσετε μέχρι και 50% έκπτωση. Συγκεκριμένα:

Κρήτη (από 112 στα 17 ευρώ)
Κλείνοντας μέσω του hotelsonline στο ξενοδοχείο Villa Paradise στο Ηράκλειο πληρώνετε 17 ευρώ το άτομο το διαμέρισμα όπως γράφει η ιστοσελίδα. Διαφορετικά κοστίζει 112 ευρώ την βραδιά με προσφορά σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.

Χανιά (από 55 στα 40 ευρώ)
Στο ξενοδοχείο Mediterannean 2 άτομα με πρωινό 40 ευρώ και για 7 ημέρες κράτηση πληρώνετε 6 ημέρες γράφει το hotelsonline. Διαφορετικά 55 ευρώ την βραδιά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.

Μύκονος (από 70 στα 39 ευρώ)
Αν κάνετε κράτηση μέσω του hotelbookers στο ξενοδοχείο Ilio Marisμόνο 39 ευρώ το δίκλινο όπως γράφει το site. Διαφορετικά 70 ευρώ το δίκλινο σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.

Κεφαλλονιά ( από 55 στα 27 ευρώ)
Στο ξενοδοχείο Karavados Βeach μέσω του hotelbookers 27 ευρώ το δίκλινο όπως γράφει στο site. Διαφορετικά 55 ευρώ το δίκλινο σλυμφωνα με την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.

Προσοχή στους απατεώνες
Όταν κάνετε κράτηση μέσω του διαδικτύου θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που πολίτες εξαπατήθηκαν και έχασαν τα χρήματά τους από απατεώνες και τελικά η κράτηση δεν υπήρξε ποτέ. Πριν λοιπόν αποφασίσετε να πληρώσετε με κάρτα ή σε κάποιον λογαριασμό που σας δίνουν ελέγξτε τα παρακάτω:

-Δείτε αν στην ιστοσελίδα υπάρχει τηλέφωνο ή mail επικοινωνίας με το πρακτορείο. Καλό θα ήταν να μιλήσετε και τηλεφωνικά μαζί τους.

-Αν η τιμή σας φανεί πολύ ελκυστική, τηλεφωνήστε στο ξενοδοχείο και ρωτήστε αν συνεργάζεται με το συγκεκριμένο διαδικτυακό πρακτορείο.

-Συνήθως,μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κράτησης, εμφανίζεται η σελίδα επιβεβαίωσης. Αυτή η σελίδα εμφανίζει όλα τα στοιχεία της κράτησής σας, όπως τον αριθμό κράτησης και συνήθως έναν κωδικό pin. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δείτε την επιβεβαίωσή σας online.

newsit
και το trelokouneli.blogspot.com
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#39326
Απ:Πάμε διακοπές; 9 Χρόνια, 4 Μήνες πριν  
Προβηγκία - Το Μπαλκόνι της Γαλλίας στη Μεσόγειο

Iστορία
Πρώτοι κάτοικοι ήσαν οι Λιγούριοι. Στη συνέχεια ήρθαν οι Έλληνες της εποχής της Μεγάλης Ελλάδας τον 6o αιώνα που ίδρυσαν πόλεις στα παράλια όπως τη Μασσαλία (546.π Χ ), την Αντίπολη ( Αντίμπ ), τη Νίκαια ( Νις ) κ.α. Οι Ρωμαίοι την κατέκτησαν το 125π.Χ. και γοητευμένοι από τη φύση και τον ήλιο της, την βάφτισαν επαρχία Gallia Τransalpina ή Gallia Provincia ή απλά Provence (η δική μας Προβηγκία) επαρχία δηλαδή της Ιταλίας που άφησαν πίσω τους. Το 1486 η Προβηγκία ενώθηκε με τη Γαλλία. Διαρρέεται από τον πλωτό ποταμό Rhone (Ροδανό), τον Durance και τους παραποτάμους τους. Στις όχθες του Ροδανού ίδρυσαν κατά καιρούς, πόλεις οι Κέλτες, οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι. Στην καρδιά της Προβηγκίας, οι Ρωμαίοι ανακάλυψαν θερμά λουτρά που τόσο τους είχαν αδυναμία και τους έδωσαν το όνομα Aquae Sextiae (Νερά του Σέξτιου) προς τιμήν του στρατηγού Titus Sextius. Έτσι, το πρώτο συνθετικό του ονόματος της πόλης Aix en Provence προήλθε κατά παραφθορά από το Aquae Sextiae ( Aix ).
Πιο βόρεια, η Αρλς το κόσμημα και πρωτεύουσα της περιοχής ιδρύθηκε από τον Ιούλιο Καίσαρα το 46 π.Χ. και το όνομά της Αrelat σήμαινε: η πόλη με τους βάλτους. Σήμερα η Αρλς είναι η πρωτεύουσα της φωτογραφίας της Γαλλίας με φεστιβάλ και εκδηλώσεις και με έντονη την παρουσία καλλιτεχνών κυρίως ζωγράφων. Άλλωστε η πόλη έγινε διάσημη από τον Van Gogh που άφησε την ομίχλη της Όλλανδίας το 1888 και αποτύπωσε το φως της σε 200 πίνακες και σκίτσα. Πολλοί ζωγράφοι αιχμαλώτισαν το φως της Προβηγκίας στον καμβά: ο Ματίς, ο Ρενουάρ και τέλος ο Πικάσο που από τη γενέτειρά του τη Μάλαγα και το Παρίσι τα τελευταία χρόνια της ζωής του δημιουργούσε κάτω από το λαμπερό φως της Vallauris.

Οι πόλεις της Προβηγκίας είναι πραγματικά κοσμήματα με χρώμα και πολυμορφία, αλλά και με εμφανή τα σημάδια των Ελλήνων και των Ρωμαίων. Πλούσια σε προϊστορικά μνημεία (μέσα στη Μασσαλία στον σταθμό του Αγίου Καρόλου υπάρχουν προϊστορικές τοιχογραφίες) σε κάστρα, σε μοναστήρια, σε χωριά μεσαιωνικά.
Η Προβηγκία είναι ο γοητευτικός προορισμός αυτών που αναζητούν μέσα από το ταξίδι την κουλτούρα και την ιστορία ενός τόπου.

Κλίμα
Μεσογειακό, με έντονο το χαρακτηριστικό φως και τον ήλιο, αλλά και τον βορειοδυτικό άνεμο τον Mistral που φυσάει 150 μέρες τον χρόνο και είναι ο ρυθμιστής και αφέντης, στην κυριολεξία, του κλίματος. Άλλωστε και το όνομά του βγαίνει από τη λέξη της τοπικής διαλέκτου Mistrau που σημαίνει Αφέντης.

Τι θα πάρετε στις αποσκευές σας από την Προβηγκία
Κρασιά, τυριά, αλλαντικά (λουκάνικα με σύκα, λουκάνικα της Αρλς), μέλι λεβάντας (γνωστό το μέλι της Vaucluse), ελαιόλαδο αρωματισμένο με τα μυριστικά της Προβηγκίας, αλλά και με λεβάντα, Νougat (αμυγδαλωτά άσπρα ή σκούρα με σοκολάτα), Calisson d’ Aix, σκληρά αμυγδαλωτά με επίστρωση γκλάσου, ζαχαρωμένα λουλούδια, φρουί γκλασέ, τρούφες από την Tricastin (αγορά τρούφας στην Carpentras). Αλλά και Bouquet garni, δεματάκια αρωματικών για την κατσαρόλα με το άρωμα των herbes de Provence, αλλά και sachets λεβάντας για τα συρτάρια. Άκόμη θα πάρετε μαζί σας αποτυπωμένα πάνω στα κεραμικά και στα γυαλιά και στις πικέ βαμβακερές, κατακίτρινες πετσέτες, ένα κλαράκι ελιάς, ένα λουλουδάκι λεβάντας, ένα κλωναράκι μυριστικού από την Προβηγκία των αρωμάτων και των λουλουδιών.

Προϊόντα
Οι Ελαιώνες και τα αμπέλια είναι τα πρώτα που έφεραν μαζί τους οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι και αποτελούν τους δύο πόλους της τοπικής παραγωγής - κρασιά και ελαιόλαδο. Πολλά από αυτά τα ελαιόδεντρα που δίκαια χαρακτηρίζονται αιωνόβια, μετράνε 700 χρόνια στην ηλικία τους. Κάπου το ένα τρίτο από αυτά καταστράφηκε στον τρομερό παγετό του Φεβρουάριου του 1956. Οι παραθαλάσσιες περιοχές είναι γεμάτες από πετρόψαρα και οστρακόδερμα πρώτη ύλη για τις διάσημες ψαρόσουπες. Στο εσωτερικό οι λίμνες και τα ποτάμια, είναι πλούσια σε ζαργάνες, γριβάδια, σολομούς κ.α. Κυνήγι υπάρχει στην περιοχή της Αρλ και στην Garrigue (μπεκάτσες, τσίχλες, κ.α). Τα πρόβατα (σπουδαία ράτσα η Sisteron) και τα κατσίκια δίνουν το γάλα τους για τα εξαιρετικά τυριά και ειδικά το εξαιρετικό γαλλικό κατσικίσιο. Μια άλλη φημισμένη ράτσα ζώων είναι οι ταύροι της Camargue. Τοπική σπεσιαλιτέ ο ταύρος a l’ americaine που σερβίρεται με ρύζι από τους επίσης τοπικούς ορυζώνες. Oι κοιλάδες του Rhone, του Durance και των παραποτάμων της είναι ο φρουτόκηπος της Προβηγκίας αλλά και της Γαλλίας ολόκληρης.

Μια μικρή επιλογή
Μερικά χαρακτηριστικά τυριά:
Banon, τυρί από το ομώνυμο χωριό: Είναι αγελαδινό ή πρόβειο ή κατσικίσιο με 45% λιπαρά. Σε σχήμα στρογγυλό, διαμέτρου 7-8 εκ., ύψους 3 εκ. διπλώνεται με φύλλα καστανιάς ποτισμένα σε Κονιάκ, δεμένα με χόρτο.
Brousse, τυρί κρεμώδες, 45% λιπαρά, μπορεί να είναι αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο. Το όνομά του βγαίνει από τη λέξη brousso της τοπικής διαλέκτου που σημαίνει κρέμα. Σερβίρεται με φρούτα φρέσκα ή κομπόστα αλλά και με μυρωδικά, σκόρδο ή κρεμμύδι.
Bossons, μαλακό κατσικίσιο τυρί, 45% λιπαρά, μαρινάρεται για 3 μήνες μέσα σε πήλινα σκεύη σε μαρινάδα από ελαιόλαδο, άσπρο κρασί, μπράντι και μυρωδικά που του δίνουν ένα έντονο άρωμα.
Cachat, τυρί μαλακό, αγελαδινό ή κατσικίσιο, 45 % λιπαρά: Κυλινδρικό σε σχήμα, ταιριάζει με τα τοπικά κρασιά. Χρησιμοποιείται και σαν βάση για πιο πικάντικο τυρί με την προσθήκη αρωματικών και διατηρείται μέσα σε μικρά δοχεία.
Picodon, τυρί κατσικίσιο: 45 % λιπαρά, τρυφερό στο κέντρο, υποκίτρινο στην επιδερμίδα. Το όνομά του βγαίνει από την τοπική λέξη pico που σημαίνει κεντρί και αναφέρεται στην ελαφρά έντονη γεύση και το άρωμα των ξηρών καρπών.

Από κρασιά:
Côtes de Provence, Coteaux d’ Aix, Cassis, Palette, Bellet, Bandol. Chateau neuf-du-Pape Gigondas, Vacqueyras, Cairanne, και τα γλυκά, με φυσική αποξήρανση των σταφυλιών Beaumes-de-Venice και Rasteau.

Ο δρόμος της λεβάντας

Τα χαρακτηριστικά χρώματα της Προβηγκίας είναι το κίτρινο, όπως το κίτρινο των ηλιοτρόπιων του Bαν Γκογκ, το μωβ χρώμα της λεβάντας, το γκριζοπράσινο της ελιάς, αλλά και τα άπειρα χρώματα που έχουν τα λεπτεπίλεπτα ανθάκια των μυριστικών της. Αν σας μαγεύει το χρώμα και το άρωμά της λεβάντας πρέπει να απευθυνθείτε στο οργανισμό Association Routes de la Lavande (www. route-lavande.com) και να ακολουθήσετε τον δρόμο της λεβάντας, μέσα από τις ατέλειωτες εκτάσεις (30.000 εκτάρια) που όταν τα λουλούδια της είναι ανθισμένα αντανακλούν το χρώμα τους στον
ουρανό. Ακόμη να κάνετε στάσεις στο Μουσείο της Λεβάντας στην Choustelet. Και αν έχετε εξασκηθεί να διακρίνετε τα αρώματα των λουλουδιών όπως εγκλωβίζονται μέσα στο μπουκαλάκι, μια καλή ευκαιρία για επιβεβαίωση των ικανοτήτων σας είναι η επίσκεψη στην Grass, την πόλη της αρωματοποιίας που περιστοιχίζεται από ατέλειωτες εκτάσεις λουλουδιών για τη μεγάλη βιομηχανία αρωμάτων της Γαλλίας.

Γαστρονομική περιήγηση
To γαστρονομικό στίγμα μιας περιοχής καθορίζεται από το λίπος που χρησιμοποιούν στο μαγείρεμά τους οι κάτοικοι. Έτσι λοιπόν η Προβηγκία είναι περιοχή ελαιολάδου. Η Βορειοδυτική και κεντρική Γαλλία είναι περιοχές βουτύρου. Η Βορειοανατολική είναι περιοχή χοιρινού λίπους. Τέλος, στη Γασκώνη, στη χώρα των Βάσκων, όλα…παίζουν βούτυρο, λίπος και ελαιόλαδο. Τι είναι το χαρακτηριστικό της κουζίνας της Προβηγκίας. Εκτός από τα Herbes de Provence που σφραγίζουν με το άρωμά τους τα τοπικά πιάτα υπάρχει και ένα και μοναδικό υλικό: το σκόρδο που αποκαλείται η τρούφα της Προβηγκίας. Όσο για τον γαστρονομικό όρο, à la Provencal, αυτός δηλώνει ότι στην κατσαρόλα συνυπάρχουν το σκόρδο και η τομάτα.

Χαρακτηριστικά πιάτα:

Aioli Σάλτσα σκόρδου με μαγιονέζα
Aigo boulido Σούπα σκόρδου με αβγά και μυρωδικά
Bouillabaisse marseillaise Ψαρόσουπα με κομμάτια ψαριών και όστρακα, σερβίρεται με Aioli
Bourride κομμάτια ψαριού που βράζουν μέσα σε πηχτό ζωμό από λαχανικά βρασμένα, χτυπημένα στο μπλέντερ.
Brandade σκορδαλιά με κόκκινη σάλτσα ελαφρά ψημένη στον φούρνο
Εchoyade – πάστα αντσούγιας
Pistou - σάλτσα με ελαιόλαδο, σκόρδο, βασιλικό και πικάντικο τυρί
Navarin d’ agneau provencal – αρνάκι με λαχανικά
Tapenade – πάστα ελιάς
Tomates à la Provencal, πασπαλισμένες με κρούστα από μυριστικά Ratatouille, ανάμεικτα λαχανικά μέσα σε σάλτσα τομάτα
Navarin d’ agneau (αρνάκι μαγειρεμένο με λαχανικά)

Από τη Βίκυ Σμυρλή
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 123456
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή