Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Τεχνική για ζύμες,
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 12345678
ΘΕΜΑ: Τεχνική για ζύμες,
#59386
Απ:Τεχνική για ζύμες, 11 Χρόνια, 7 Μήνες πριν  
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#59387
Απ:Τεχνική για ζύμες, 11 Χρόνια, 7 Μήνες πριν  
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#59389
Απ:Τεχνική για ζύμες, 11 Χρόνια, 7 Μήνες πριν  
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#59399
Απ:Τεχνική για ζύμες, 11 Χρόνια, 7 Μήνες πριν  
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#66455
Απ:Τεχνική για ζύμες, 11 Χρόνια πριν  
Βιεννέζικο Παντεσπανι και διαφορετικές μεθόδους κατασκευής

Μια συνταγη για διαφορες Τεχνκες με τα ιδια υλικα

400 γρ αυγό
225 γρ ζάχαρη
85 γρ σκόνη νισιστε η κορν φλαουερ
175 γρ γραλεύρι
Μια καλή πρέζα αλάτι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 μαυρη βανίλια τα σπορακια της
80 γρ βούτυρο ζεστό, αλλά όχι ζεστο
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΚΟΥΡΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ θα βαλουμε 50 κακάο αλλα θα αφαιρεσουμε απο το αλευρι 30 γρ και απο το κορνοφ λαουερ 15 γρ

Χρόνος ψησίματος: 30-35 λεπτά. στους 190 βαθμούς


Μεθόδους κατασκευής και ιδιότητες ψησίματος


ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ τεχνικη 1

Χτυπαμε τα αυγά, ζάχαρη, αλάτι, και μπαχαρικά, στο πολυ δυνατο ολα μαζι σε ενα λευκό αφρώδες και ογκώδη μηγμα
ριχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι ανακατεμενο με το κορν φλαουερ
και ανακατευουμε λίγο απαλά, αλλά καλά, στη συνέχεια ριχνουμε το βούτυρο με προσοχή και ανακατευουμε να ενωθη καλλα
.
αποτελέσμα Ψησίματος

Σχετικά ελαστικη ψίχα, μεσαιο στους πορους της και όχι έναν πολύ μ όγκοδης



ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ τεχνικη 2

Χτυπαμε τους Κροκους με 1 / 3 της ζάχαρης με τα μπαχαρικα σε αφρώδες λευκό μιγμα , χτύπηστε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε ενα σφιχτο ογκώδες μιγμα
το προσθετουμε στο αφρώδες υλικό απο τους κροκους
στη συνέχεια ριχνουμε το αλευρι με το κρον φλαουερ ανακατενο στο μίγμα και ανακατευουμε λίγο απαλά, αλλά καλά, στη συνέχεια ριχνουμε το βούτυρο με προσοχή και ανακατευουμε να ενωθη καλλα

αποτελέσμα Ψησίματος

Σχετικά ελαστικη ψίχα, λεπτη στους πόρους της αλλα οχι πολυ στον όγκοδης



ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ Τεχνηκη 3 χτυπημενο σε μπεν μαρι

Βαζουμε τα αυγά, ζάχαρη, αλάτι, μπαχαρικά σε μια λεκανη μπεν μαρι
Χτυπαμε το μιγμα στο πολυ δυνατο, το μηγμα μας πρεπη να ειναι λευκο και αφρώδης
και κυταμε με θερμομετρο να εχουμε φταση στους 40-55 βαθμούς κελσιου
το περνουμε απο το ζεστο μπεν μαρι και το βαζουμε σε κρυο νερο τωρα και παντα χτυπαμε την ογκώδης μάζα μεχρι να κρυωση
στη συνέχεια ριχνουμε το αλευρι με το κρον φλαουερ ανακατενο στο μίγμα και ανακατευουμε λίγο απαλά, αλλά καλά, στη συνέχεια ριχνουμε το βούτυρο με προσοχή και ανακατευουμε να ενωθη καλλα

αποτελέσμα Ψησίματος
Πολύ ελαστικό στην ψίχα,του, μεγαλύτερο στους πόρους του και πολυ όγκοδες


ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ Τεχνηκη 4 σε μπεν μαρι χτυπημενο

Χτυπαμε τους κροκους σε μπεν μαρι να φταση στους 50 βαθμούς ριχνουμε το , 1 / 3 της ζάχαρης και τα μπαχαρικα
χτυπαμε σε ενα λευκά αφρώδης μιγμα το περνουμε απο το ζεστο μπεν μαρι και το βαζουμε σε κρυο νερο τωρα και παντα χτυπαμε την ογκώδης μάζα μεχρι να κρυωση

Χτυπαμε και τα ασπραδια σε ενα μπεν μαρι με την υπολυπη ζαχαρη σε μαρεγγα μεχρι να φταση και αυτο στους 50 βαθμούς κελσιου
το περνουμε απο το ζεστο μπεν μαρι και το βαζουμε σε κρυο νερο τωρα και παντα χτυπαμε την ογκώδης μάζα μεχρι να κρυωση
τωρα ριχνουμε την μαρεγγα στην μαζα με τους κροκους και ανακατευουμε απαλα
στη συνέχεια ριχνουμε το αλευρι με το κρον φλαουερ ανακατενο στο μίγμα και ανακατευουμε απαλα αλλά καλά, στη συνέχεια ριχνουμε το βούτυρο με προσοχή και ανακατευουμε να ενωθη καλλα

αποτελέσμα Ψησίματος
Πολύ ελαστικη ψίχη, ομοιόμορφο και λεπτούς πόρους και πολυ όγκοδες
Bianka (Συντονιστής)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 7696
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Bianka11054 Τοποθεσία: ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΒΟΛΟ-ΠΗΛΙΟ
Τελευταία διόρθωση: 03/12/2011 10:27 από Bianka.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#67767
Απ:Τεχνική για ζύμες, 10 Χρόνια, 11 Μήνες πριν  
Δίπλωμα τσουρεκιού από το νετ

Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 12345678
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή