Πρόσφατα σχόλια



ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Αντικατάσταση Υλικών: Σαλέπι
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Αντικατάσταση Υλικών: Σαλέπι
#41407
Αντικατάσταση Υλικών: Σαλέπι 10 Χρόνια πριν  
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΛΕΠΙ (εφεξής «το Σ.»)
γενικά, το Σ. δεν αντικαθίσταται απλά με έτερη ορχιδέα (πχ βανίλια). απαιτείται προσθήκη και άλλων υλικών που αναπληρούν τις υπόλοιπες ιδιότητες που διαθέτει το Σ.

αν πχ χρησιμοποιήσουμε βανίλια, προσθέτουμε και λίγη βύνη (malt, maltose, οβοMALTίνη, κ.τ.ό.) για να αναπληρωθεί η υπόλοιπη ποσότητα σε Σ.

αλεσμένο σε σκόνη, το Σ. είναι στην πραγματικότητα άλευρο (βλ. σχετ. άρθρο στη βικιπαίδεια). άλλες πηκτικές ύλες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά και κατ’αναλογίαν είναι οι εξής:

½ κγ μαστίχα (mastic gum)
1 κγ κόμμι ξανθάνου (xantham gum)
1 κγ κόμμι γκουάρ (guar gum)
1 κγ χαρουπάλευρο (locust bean gum)
2 κγ σκόνη ζελατίνας (ουδέτερη γεύση)
1 καλοχτυπημένο ασπράδι αβγού
1 κγ αλεύρι ταπιόκας
1 κγ κορν φλάουρ
2 κγ αλεύρι
κ.ά.

όπως το Σ., τα παραπάνω είναι πολυζαχαρίδια και προσθέτουν «όγκο» στο παρασκεύασμα (πχ το σιρόπι και τα λικέρ γίνονται πιο παχύρρευστα). γι’αυτό και όλα ανεξαιρέτως τα παγωτά του εμπορίου περιέχουν κάποιο αντίστοιχο κόμμι.
GreekLoverBoy (Επισκέπτης)
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 46
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος
Φύλο: Άρρεν mkambas Τοποθεσία: Portland, Oregon, USA Γεννέθλια: 1961-10-30
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#41408
Απ:Αντικατάσταση Υλικών: Σαλέπι 10 Χρόνια πριν  
Χρησιμότατη εναλλακτική!
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή