Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Γιατί απέτυχε το ψωμί μας .?
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Γιατί απέτυχε το ψωμί μας .?
#5503
Γιατί απέτυχε το ψωμί μας .? 10 Χρόνια, 2 Μήνες πριν  
1. Το ψωμί δεν φούσκωσε αρκετά .

Πιθανόν χρησιμοποιήσατε λάθος τύπο αλεύρου .Χρησιμοποιήστε αλεύρι κίτρινο ανάμεικτο με αλεύρι για ολες τις χρήσεις .

Η μαγιά δεν ηταν αρκετή, η είχε λήξει .

Τα υγρά ήταν υπερβολικά ζεστά .


2. Επίπεδα καρβέλια χωρίς καθόλου διόγκωση .

Προστέθηκε πολύ αλάτι .

Ήρθε σε επαφή η μαγιά με τη ζάχαρη πριν το ζύμωμα.


3. Το επάνω μέρος του ψωμιού εχει εμφάνιση σαν μανιτάρι .

Υπερβολική ποσότητα μαγιάς η ζάχαρης, η αλεύρου, η δεν βάλατε την σωστή αναλογία αλατιού.


4. Το επάνω μέρος και τα πλαϊνά έχουν κάτσει .

Υπερβολική ποσότητα μαγιάς

Το αφήσατε να φουσκώσει σε πολύ ζεστό μέρος .


5. Ψωμί ροζιασμένο στην επιφάνεια

Βάλατε περισσότερο αλεύρι .


6. Βαρύ σφιχτό ψωμί.

Πολύ αλεύρι ,λίγη μαγιά ,λίγη ζάχαρη


7. Ψωμί τραχύ με τρύπες.

Πολύ μαγιά, πολλά υγρά, καθόλου αλάτι .
ΝΤΙΝΑ (Μέλος)
Platinum Boarder
Δημοσιεύσεις: 1420
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ fotasnik@hotmail.com Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ Γεννέθλια: 1964-01-29
..εχω και εγω ενα σωρό απωθημένους ουρανούς ,μα δεν σκοτώνω άστρα ....
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#5504
Απ:Γιατί απέτυχε το ψωμί μας .? 10 Χρόνια, 2 Μήνες πριν  
Ντίνα, διατριβή πάνω στο ψωμί έχεις κάνει, μπράβο!!!

Θέλω μια διευκρίνιση στην παράγραφο 2. Λες ότι δεν πρέπει η μαγιά να έρχεται σε επαφή με τη ζάχαρη πριν το ζύμωμα, γιατί δεν φουσκώνει. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι για να φουσκώσει πιο γρήγορα η μαγιά ,της προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη. Τι ισχύει άραγε;
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#5505
Απ:Γιατί απέτυχε το ψωμί μας .? 10 Χρόνια, 2 Μήνες πριν  
Hlianna έγραψε:
Ντίνα, διατριβή πάνω στο ψωμί έχεις κάνει, μπράβο!!!

Θέλω μια διευκρίνιση στην παράγραφο 2. Λες ότι δεν πρέπει η μαγιά να έρχεται σε επαφή με τη ζάχαρη πριν το ζύμωμα, γιατί δεν φουσκώνει. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι για να φουσκώσει πιο γρήγορα η μαγιά ,της προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη. Τι ισχύει άραγε;


Ηλιαννα δεν έγινα σαφής έχεις δίκιο .
Οταν χρησιμοποιώ ξηρή μαγιά την ανακατεύω με το αλεύρι ,στο λακουβακι που κάνω στη μέση ρίχνω την ζάχαρη ,το αλάτι, το λάδι το νερό .
Οταν χρησιμοποιώ νωπή κάνω το αντίθετο ,ανακατεύω, ζάχαρη, αλάτι με το αλεύρι και την νωπή μαγιά στο λακουβακι Οπως κατάλαβες σε καμιά περίπτωση δεν έρχεται σε επαφή η μαγιά με τη ζάχαρη πριν το ζύμωμα .
Δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή οταν είναι στεγνά αυτα τα δυο συστατικά .
ΝΤΙΝΑ (Μέλος)
Platinum Boarder
Δημοσιεύσεις: 1420
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ fotasnik@hotmail.com Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ Γεννέθλια: 1964-01-29
Τελευταία διόρθωση: 29/06/2009 19:15 από ΝΤΙΝΑ.
..εχω και εγω ενα σωρό απωθημένους ουρανούς ,μα δεν σκοτώνω άστρα ....
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#75753
Απ:Γιατί απέτυχε το ψωμί μας .? 5 Χρόνια, 11 Μήνες πριν  
Σημαντικη ερωτηση κ φοβερα επηγον!!!ζημωνω το ψωμι, φουσκωνει γινετε τελειο το τρωμε πολυ ευχαριστα....κ 2 μερες μετα λασπωνει...σα να εχει την ταση να γυρισει στην αρχικη του μορφη (ζυμαρι)!!!Το εχετε ξανακουσει....???Αλλαξα μαγια....τα πάντα!!!
Eleftheria (Μέλος)
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 1
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#75754
Απ:Γιατί απέτυχε το ψωμί μας .? 5 Χρόνια, 11 Μήνες πριν  
Ισως χαμηλότερη θερμοκρασία και περισσότερη ώρα να ψηθεί καλά μέσα..... στο καλύτερο ψήσιμο το βλέπω εγώ
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή