Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2747-kormos.jpg
Κορμός


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Γιατί απέτυχε το ψωμί μας .?
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Γιατί απέτυχε το ψωμί μας .?
#5503
Γιατί απέτυχε το ψωμί μας .? 13 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  
1. Το ψωμί δεν φούσκωσε αρκετά .

Πιθανόν χρησιμοποιήσατε λάθος τύπο αλεύρου .Χρησιμοποιήστε αλεύρι κίτρινο ανάμεικτο με αλεύρι για ολες τις χρήσεις .

Η μαγιά δεν ηταν αρκετή, η είχε λήξει .

Τα υγρά ήταν υπερβολικά ζεστά .


2. Επίπεδα καρβέλια χωρίς καθόλου διόγκωση .

Προστέθηκε πολύ αλάτι .

Ήρθε σε επαφή η μαγιά με τη ζάχαρη πριν το ζύμωμα.


3. Το επάνω μέρος του ψωμιού εχει εμφάνιση σαν μανιτάρι .

Υπερβολική ποσότητα μαγιάς η ζάχαρης, η αλεύρου, η δεν βάλατε την σωστή αναλογία αλατιού.


4. Το επάνω μέρος και τα πλαϊνά έχουν κάτσει .

Υπερβολική ποσότητα μαγιάς

Το αφήσατε να φουσκώσει σε πολύ ζεστό μέρος .


5. Ψωμί ροζιασμένο στην επιφάνεια

Βάλατε περισσότερο αλεύρι .


6. Βαρύ σφιχτό ψωμί.

Πολύ αλεύρι ,λίγη μαγιά ,λίγη ζάχαρη


7. Ψωμί τραχύ με τρύπες.

Πολύ μαγιά, πολλά υγρά, καθόλου αλάτι .
ΝΤΙΝΑ (Μέλος)
Platinum Boarder
Δημοσιεύσεις: 1420
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ fotasnik@hotmail.com Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ Γεννέθλια: 1964-01-29
..εχω και εγω ενα σωρό απωθημένους ουρανούς ,μα δεν σκοτώνω άστρα ....
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#5504
Απ:Γιατί απέτυχε το ψωμί μας .? 13 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  
Ντίνα, διατριβή πάνω στο ψωμί έχεις κάνει, μπράβο!!!

Θέλω μια διευκρίνιση στην παράγραφο 2. Λες ότι δεν πρέπει η μαγιά να έρχεται σε επαφή με τη ζάχαρη πριν το ζύμωμα, γιατί δεν φουσκώνει. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι για να φουσκώσει πιο γρήγορα η μαγιά ,της προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη. Τι ισχύει άραγε;
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#5505
Απ:Γιατί απέτυχε το ψωμί μας .? 13 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  
Hlianna έγραψε:
Ντίνα, διατριβή πάνω στο ψωμί έχεις κάνει, μπράβο!!!

Θέλω μια διευκρίνιση στην παράγραφο 2. Λες ότι δεν πρέπει η μαγιά να έρχεται σε επαφή με τη ζάχαρη πριν το ζύμωμα, γιατί δεν φουσκώνει. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι για να φουσκώσει πιο γρήγορα η μαγιά ,της προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη. Τι ισχύει άραγε;


Ηλιαννα δεν έγινα σαφής έχεις δίκιο .
Οταν χρησιμοποιώ ξηρή μαγιά την ανακατεύω με το αλεύρι ,στο λακουβακι που κάνω στη μέση ρίχνω την ζάχαρη ,το αλάτι, το λάδι το νερό .
Οταν χρησιμοποιώ νωπή κάνω το αντίθετο ,ανακατεύω, ζάχαρη, αλάτι με το αλεύρι και την νωπή μαγιά στο λακουβακι Οπως κατάλαβες σε καμιά περίπτωση δεν έρχεται σε επαφή η μαγιά με τη ζάχαρη πριν το ζύμωμα .
Δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή οταν είναι στεγνά αυτα τα δυο συστατικά .
ΝΤΙΝΑ (Μέλος)
Platinum Boarder
Δημοσιεύσεις: 1420
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ fotasnik@hotmail.com Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ Γεννέθλια: 1964-01-29
Τελευταία διόρθωση: 29/06/2009 19:15 από ΝΤΙΝΑ.
..εχω και εγω ενα σωρό απωθημένους ουρανούς ,μα δεν σκοτώνω άστρα ....
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#75753
Απ:Γιατί απέτυχε το ψωμί μας .? 9 Χρόνια, 2 Μήνες πριν  
Σημαντικη ερωτηση κ φοβερα επηγον!!!ζημωνω το ψωμι, φουσκωνει γινετε τελειο το τρωμε πολυ ευχαριστα....κ 2 μερες μετα λασπωνει...σα να εχει την ταση να γυρισει στην αρχικη του μορφη (ζυμαρι)!!!Το εχετε ξανακουσει....???Αλλαξα μαγια....τα πάντα!!!
Eleftheria (Μέλος)
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 1
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#75754
Απ:Γιατί απέτυχε το ψωμί μας .? 9 Χρόνια, 2 Μήνες πριν  
Ισως χαμηλότερη θερμοκρασία και περισσότερη ώρα να ψηθεί καλά μέσα..... στο καλύτερο ψήσιμο το βλέπω εγώ
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή