Καλαμαράκια στο φούρνο με μυρωδικά

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Παρασκευή, 04 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένας διαφορετικός τρόπος για να φτιάξουμε τα καλαμαράκια μας, αρωματικά, γευστικά!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 1 κ. καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα,
  • 1/2 μαρούλι μεγάλο ή 1 μικρό,
  • 2 κρεμμύδια σε ροδέλες,
  • 3-4σκ.σκόρδο σε φετάκια,
  • 3 ντομάτες σε κυβάκια,
  • 1/2 ματσάκι άνηθο,
  • 1/2 ματσάκι αρωματικά χόρτα όπως μυρώνια, καυκαλήθρες,
  • 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο,,
  • 1φλ.λάδι,
  • αλατοπίπερο,
  • ξύσμα λεμονιού όσο θέλουμε, εγώ έβαλα από δύο λεμόνια.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε, νεροβράζουμε με ξύδι για 10 λεπτά τα καλαμαράκια να φύγει η βαριά μυρωδιά τους.
  2. Κόβουμε σε ροδέλες ή τα αφήνουμε ολόκληρα τα καλαμάρια μας, τα βάζουμε σε πυρέξ, τα λοιπα υλικά και τα ρίχνουμε στο ταψί,  τρίβουμε απάνω το ψωμί.
  3. Χτυπάμε σε μπολ το λάδι με το ξύσμα και περιχύνουμε το φαγητό μας!
  4. Ψήνουμε στους 200β.για μια ώρα περίπου, ανάλογα το φούρνο, στο δικό μου ήταν έτοιμα στα 45 λεπτά.
  5. Προσέχουμε να μην ψηθούν πολύ γιατί σκληραίνουν!!
Λίγα μυστικά ακόμα