Ροξάκια

recipe image
Προστέθηκε από LARA LO, Κυριακή, 10 Απρίλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ροξάκια τα διαχρονικά!!!

Συστατικά

ΖΥΜΗ

  • 1\2 κούπα γάλα χλιαρό
  • 15 γρ μαγιά νωπή
  • 1 κγ ζάχαρη - λίγο αλάτι
  • 1\2 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 2 κούπες αλεύρι + όσο χρειαστεί η ζύμη
  • ξύσμα λεμονιού

ΓΕΜΙΣΗ

  • 2 κσ κακάο
  • 1\4 κούπας καρύδι τριμμένο
  • 1\4 κούπας φρυγανιά
  • 2 κσ ζάχαρη
  • 1 κγ κανέλα
  • 1\2 κγ σόδα διαλυμένη σε 2 κσ νερό

ΣΙΡOΠΙ

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
Οδηγίες
  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά.
  3. Παίρνουμε το 1\6 της ζύμης και προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης. Ζυμώνουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε φρυγανιά  ή λίγο γάλα.
  4. Κόβουμε τη ζύμη της γέμισης  σε δύο ίσα μέρη και αφήνουμε στην άκρη.
  5. Στην υπόλοιπη ζύμη ρίχνουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε να γίνει μια ζύμη μαλακή που να πλάθεται και να μην κολλάει.
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και ανοίγουμε το καθένα σε φύλλο πάχους 2 εκ.
  7. Με τη ζύμη της γέμισης κάνουμε κορδόνι χοντρό, το βάζουμε στην άκρη του φύλλου και τυλίγουμε σε ρολό, όχι πολύ σφιχτά.
  8. Κόβουμε ροδέλες πάχους 2 δακτύλων και τις τοποθετούμε αραιά γιατί φουσκώνουν, σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, έτσι ώστε να φαίνεται η γέμιση.
  9. Πατάμε λίγο την κάθε ροδέλα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
  10. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε τα ροξάκια αφού μισοκρυώσουν, με το σιρόπι ζεστό, όχι καυτό.
Λίγα μυστικά ακόμα

Παρόμοια συνταγή: Ροξάκια όπως λέμε ....Ροξάν