Μπράουνις με Καραμέλα

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 19 Φεβρουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Απίθανο και ζουμερό μπράουνις!
Συστατικά
  •     350 γρ σκούρα πικρή σοκολάτα, χοντροκομμένη
  •     220 γρ βούτυρο
  •     1 1/4 φλυτζάνι (140 γραμμάρια) αλεύρι
  •     4 αυγά
  •     1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  •     1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  •     1 δοση Καραμέλα σπιτική βουτυράτη
Οδηγίες

  1.  Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.    Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σιγά-σιγά σε μπεν μαρι . Ανακατέψτε καλα και στη συνέχεια  αφαιρέστε από τη φωτιά και αφηνουμε λιγο να κρυώσει
  2. Σε μιξερ χτυπαμε τα αυγά, τη βανίλια και το αλάτι . Τώρα,ριχνουμε το λιωμενο βουτυρο με τη σοκολατα, το ανακατευουμε καλα να ενωθει και ριχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά  έως ότου όλα ενωθουν καλα
  3.  Βαζουμε στην φορμα τη μιση δοση απο το υλικο  και ψήνουμε για 15-18 λεπτά. Στη συνέχεια, βγαζουμε την φορμα από το  Φούρνο ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ,    αφηνουμε να κρυώσει η πρωτη στρωση απο το Brownie    για 20 λεπτα και βαζουμε λιγο πιο πολυ απο την μηση δωση της καραμελας που    φτιαξαμε.
  4.   Τώρα βαζουμε επανω στην καραμελα την υπόλοιπη ζύμη και πάλι ψήνουμε για 15-18 λεπτά.   Όταν κρυώσει εντελώς το κόβουμε κομμάτια και το διακοσμούμε με καραμέλλα.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

    Ένα πυρεξ η φορμα 20x30 εκ. περίπου