Γεμιστά σοκολατάκια με Δαμάσκηνα

recipe image
Προστέθηκε από marianta, Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Το δαμάσκηνο είναι ένα φρούτο που δένει αρμονικά με πολλές συνταγές, αλμυρές και γλυκές. Τα συγκεκριμένα σοκολατάκια είναι πολύ εύγευστα και αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.

Συστατικά
  • 40 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
  • 50 γραμμάρια λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια ώστε να χωράνε στα δαμάσκηνα
  • 50 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος  επίσης κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 20 αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στη μέση
  • Λίγο λικέρ βύσσινο
  • 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα για επικάλυψη
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τα αμύγδαλα στο λικέρ δύο ώρες πριν αρχίσουμε τα σοκολατάκια.
  2. Μ ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε στη μέση τα δαμάσκηνα χωρίς να τα χωρίσουμε εντελώς.
  3. Σε κάθε δαμάσκηνο βάζουμε ένα κομματάκι λευκής σοκολάτας ή σοκολάτας γάλακτος και μισό αμύγδαλο.
  4. Όταν γεμίσουμε όλα τα δαμάσκηνα τα βάζουμε μισή ώρα στην κατάψυξη να παγώσουν.
  5. Λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μέθοδο μπεν- μαρί και βουτάμε μέσα τα δαμάσκηνα.
  6. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και σερβίρουμε.
  7. Διατηρούνται πολύ καιρό εκτός ψυγείου.
Λίγα μυστικά ακόμα