Λικέρ Περγαμόντο

recipe image
Προστέθηκε από marianta, Τετάρτη, 13 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Το περγαμόντο έχει υπέροχο και ιδιαίτερο άρωμα και το λικέρ του είναι πραγματικά ότι πιο αρωματικό έχω δοκιμάσει.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • Φλούδες από δέκα περγαμόντα
  • 1 λίτρο κονιάκ ή βότκα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό
  • 2 ξυλάκια κανέλας
Οδηγίες
  1. Σ ένα βάζο βάζουμε κομμένες σε λεπτές φέτες τις φλούδες του περγαμόντου, το κονιάκ ή τη βότκα και τα ξύλα κανέλας.
  2. Τ αφήνουμε 30 μέρες στο μπαλκόνι.
  3. Μετά τις 30 μέρες φτιάχνουμε σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη που βράζουμε για πέντε λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε στο ποτό που εν τω μεταξύ έχουμε σουρώσει.
  4. Μοιράζουμε το λικέρ σε καθαρά μπουκάλια και το φυλάμε σε δροσερό σημείο.

    ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ !!